Pentagons apgalvo, ka Sīrijā nogalināts augsta ranga "Islāma valsts" komandieris
Abu Džandals al Kuvaiti gājis bojā pirmdien netālu no Tabkas jeb Eifratas aizsprosta.
Pasaulē
2016. gada 29. decembris, 19:42

Pentagons apgalvo, ka Sīrijā nogalināts augsta ranga "Islāma valsts" komandieris

Jauns.lv

ASV vadītās koalīcijas gaisa triecienos Sīrijā nogalināts augsta ranga džihādistu grupējuma "Islāma valsts" komandieris, ceturtdien paziņojusi ASV Aizsardzības ministrija.

Abu Džandals al Kuvaiti gājis bojā pirmdien netālu no Tabkas jeb Eifratas aizsprosta, kas atrodas uz rietumiem no Rakas pilsētas, ko "Islāma valsts" padarījusi par savu faktisko galvaspilsētu Sīrijā.

Londonā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" (SOHR) vadītājs Rami Abderrahmans skaidroja, ka Kuvaiti bija "Islāma valsts" otrs nozīmīgākais militārais komandieris Sīrijā.

Džihādistu komandieris esot karojis Irākā un Sīrijā un nesen nosūtīts uz Raku, kur pārraudzījis uzbrukumus ASV atbalstītajai kurdu un arābu kaujinieku aliansei "Sīrijas demokrātiskie spēki" (SDF), norādīja SOHR.

SDF novembra sākumā sāka operāciju, lai atbrīvotu Raku.

Kuvaiti bijis iesaistīts uzbrukumos SDF, izmantojot pret šo aliansi pašnāvnieku vadītus transportlīdzekļus, paštaisītus spridzekļus un ķīmiskos ieročus, paziņojusi ASV bruņoto spēku Centrālā pavēlniecība (CENTCOM).

Kuvaiti pirms tam esot bijis "Islāma valsts" Kara komitejas sastāvā un piedalījies Palmīras pilsētas atkārtotā ieņemšanā 11.decembrī.

CENTCOM uzsvēra, ka Kuvaiti nāve apgrūtinās "Islāma valsts" centienus aizstāvēt Raku, kā arī mazinās džihādistu iespējas uzbrukt Rietumiem.

"Islāma valsts" kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video