foto: AP/Scanpix
Izvirzītas apsūdzības vīrietim, kurš Strasbūras šāvējam sagādāja šaujamieroci
Cilvēki piemin Strasburgas terorakta upurus.
Pasaulē
2018. gada 18. decembris, 07:54

Izvirzītas apsūdzības vīrietim, kurš Strasbūras šāvējam sagādāja šaujamieroci

Jauns.lv / LETA

Pretterorisma tiesa Francijā pirmdien izvirzīja apsūdzības vīrietim, kurš aizturēts par šaujamieroča sagādāšanu, kas tika izmantots 11.decembrī Strasbūrā sarīkotajā teroraktā, pavēstīja ziņu avots tiesu aprindās.

37 gadus vecais vīrietis, par kura identitāti vēl nav ziņots, tiek paturēts apcietinājumā un viņam izvirzītas apsūdzības par saistīšanos ar teroristisku sazvērestību un par ieroča nelikumīgu glabāšanu.

Apsūdzētais, kurš tika aizturēts 13.decembrī, tiek turēts aizdomās par to, ka palīdzējis sagādāt 19.gadsimta beigās ražoto pistoli, ar kuru marokāņu izcelsmes Francijas pilsoņis Šerifs Šekats 11.decembra vakarā nošāva piecus cilvēkus un vēl 11 ievainoja pie Ziemassvētku tirdziņa Strasbūrā.

Otrdienas vakarā notikusi apšaude Strasbūras centrā pie svētku tirdziņa

gallery icon
52

29 gadus veco Šekatu policija 13.decembra vakarā nošāva Strasbūras Neidorfas rajonā, kur policija bija izvērsusi operāciju viņa meklēšanai. Terorists atklāja uguni uz policistiem un atbildes ugunī tika nogalināts.

Pēc šī terorakta bija aizturēti vēl seši cilvēki, tai skaitā Šekata vecāki un divi no viņa brāļiem, bet viņi tika atbrīvoti bez apsūdzību izvirzīšanas.

Teroristu grupējuma "Islāma valsts" propagandas atzars "Amaq" 13.decembra vakarā paziņoja, ka Šekats bijis "Islāma valsts" kareivis. Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs šo džihādistu paziņojumu noraidīja.