foto: Francesco Fotia/AGF/SIPA/Scanpix
Berluskoni apsver iespēju startēt EP vēlēšanās
Itālijas bijušais premjerministrs Silvio Berluskoni.
Pasaulē
2018. gada 14. decembris, 11:11

Berluskoni apsver iespēju startēt EP vēlēšanās

Jauns.lv / LETA

Itālijas bijušais premjerministrs Silvio Berluskoni ceturtdien paziņojis, ka apsver iespēju startēt nākamgad gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

82 gadus vecais mediju magnāts tomēr atzina, ka viņam esot zināmas šaubas, jo "nespēja nepārtraukti piedalīties Eiropas Parlamenta dzīvē nebūtu godīga pret tiem, kas par mani balsos".

"Tomēr pastāv liela iespēja, ka es galu galā piekritīšu balotēties," uzstājoties vienā no Romā notiekošajiem literārajiem pasākumiem izteicās Berluskoni.

Maijā paredzētajās EP vēlēšanās tradicionālajām partijām jārēķinās ar pieaugoši galēji labējo un eiroskeptisko partiju popularitātes pieaugumu.

Silvio Berluskoni novēršas no kailas "Femen" aktīvistes

"Femen" aktīviste Milānā atkailināja krūtis brīdī, kad Silvio Berluskoni ieradās vēlēšanu iecirknī, lai nodotu savu balsi parlamenta vēlēšanās.

gallery icon
32

Berluskoni, kurš divas desmitgades bijis dominējoša figūra Itālijas politikā, 2013.gadā nācās pamest parlamentu, jo viņš tika notiesāts par izvairīšanos no nodokļiem.

Tomēr viņš atteicās atstāt politisko arēnu un joprojām vada paša dibināto konservatīvo partiju "Forza Italia" (Uz priekšu, Itālija!").

Ceturtdien viņš nāca klajā ar aicinājumu pret imigrāciju noskaņotā labējās partijas "Līga" līderim Mateo Salvīni, kurš ieņem vicepremjera amatu pašreizējā Itālijas valdībā, pamest koalīciju ar populistisko Pieczvaigžņu kustību (M5S) un atkal apvienot spēkus ar konservatīvajiem.

Šādā gadījumā Salvīni varētu kļūt par premjeru, piebilda Berluskoni.