foto: AFP/Scanpix
Terēza Meja tomēr iztur uzticības balsojumu
Meja iztur savas partijas uzticības balsojumu.
2018. gada 13. decembris, 00:09

Terēza Meja tomēr iztur uzticības balsojumu

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien izturēja uzticības balsojumu, kuru rīkoja parlamenta deputāti no viņas Konservatīvās partijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

317 toriju deputātu balsojumā uzticību Mejai pauda 200 deputāti, bet 117 nobalsoja par neuzticības izteikšanu.

Balsojumu ierosināja Breksita atbalstītāju stingrās līnijas spārns, kas ir neapmierināts ar Breksita vienošanos, kuru Meja novembrī panāca ar Eiropas Savienību (ES).

"Šovakar rīkotā balsojuma rezultāts ir tāds, ka šī parlamentārā partija uzticas Terēzai Mejai kā līderei," sacīja Greiems Breidijs, kura vadītā parlamentāriešu komiteja pārraudzīja šo balsojumu.

Balsojuma rezultāts nodrošina, ka Mejai vienu gadu nedraudēs tālāki izaicinājumi no viņas partijas puses.

Viņa tomēr panāca savas partijas kolēģu atbalstu tikai pēc tam, kad trešdienas vakarā apsolīja atstāt Konservatīvās partijas līdera amatu pirms 2022.gadā paredzētajām parlamenta vēlēšanām.

Pirms tam Meja paziņoja, ka cīnīsies pret neuzticības izteikšanu "ar visu, kas man ir", norādot, ka jaunam premjerministram būtu jāatliek vai pat jāaptur Breksits.

Pēc šī balsojuma pieauga britu mārciņas vērtība.

Meja pirmdien paziņoja, ka atceļ otrdien plānoto balsojumu parlamentā par Breksita vienošanos, jo bija sagaidāms, ka vienošanās tiktu noraidīta ar ievērojamu pārsvaru.

Mēģinot glābt vienošanos, Meja otrdien devās tūrē pa Eiropas galvaspilsētām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās