foto: REUTERS/SCANPIX
Mūķenes Kalifornijā 10 gadus zagušas naudu, lai spēlētu azartspēles Lasvegasā
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2018. gada 11. decembris, 13:40

Mūķenes Kalifornijā 10 gadus zagušas naudu, lai spēlētu azartspēles Lasvegasā

Jauns.lv

Divas mūķenes, kuras strādāja katoļu skolā Kalifornijā, atzinušās, ka piesavinājušās apmēram 500 tūkstošus ASV dolāru, lai varētu doties ceļojumos uz Lasvegasu un spēlētu azartspēles, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Māsas Mērijas Krūpere un Lana Čanga paņēmušas naudu no Svētā Džeimsa katoļu skolas, kas atrodas Toransas pilsētā Kalifornijā, lai varētu to tērēt dažādos kazino. Labākās draudzenes paņēmušas naudu no konta, kurā glabājās līdzekļi no studiju maksām un ziedojumiem. 

Mūķenes šobrīd no darba skolā atstādinātas, tomēr abas pauž nožēlu par izdarīto. Par trūkstošo naudu baznīca uzzinājusi audita laikā. 

Mērija Krūpere strādāja par skolas direktori 29 gadus, savukārt Lana Čanga mācību iestādē par skolotāju strādāja apmēram 20 gadus. Tiek uzskatīts, ka abas sievietes regulāri zagušas naudu pēdējos 10 gadus.

Pirmdien Svētā Džeimsa katoļu skolas pārstāvji atklāja, ka abas māsas paudušas dziļu nožēlu par izdarīto, kā arī atklāja, ka, neskatoties uz to, ka par situāciju informēta policija, pret abām sievietēm netiks celtas apsūdzības.

Skolas audzēkņu vecāki par notikušo informēti šī mēneša sākumā.