foto: AFP/Scanpix
Lietuva iekļauj savā "melnajā sarakstā" Krievijas pilsoņus, kas saistīti ar incidentu Kerčas šaurumā
Ukrainas kareivis.
Pasaulē
2018. gada 7. decembris, 17:30

Lietuva iekļauj savā "melnajā sarakstā" Krievijas pilsoņus, kas saistīti ar incidentu Kerčas šaurumā

Jauns.lv / LETA

Lietuva piektdien paplašinājusi savu Krievijas pilsoņu "melno sarakstu", iekļaujot tajā personas, kas saistītas ar incidentu Kerčas šaurumā.

Šādu lēmumu pēc Ārlietu ministrijas lūguma pieņēmis Lietuvas Migrācijas departaments, ziņu aģentūrai BNS apliecinājusi šā departamenta vadītāja Evelīna Gudzinskaite.

Nedz ministrija, nedz departaments paplašināto sarakstu nekomentē, bet avoti diplomātu aprindās aģentūrai atklājuši, ka tajā ietverti vēl 20 cilvēki.

Kā ziņots, Lietuvas Ārlietu ministrija ceturtdien pavēstīja, ka "ieteiks ieviest ierobežojošus pasākumus pret personām, kas atbildīgas par agresiju Kerčas šaurumā un Melnajā jūrā".

Ministrija vērsās pie Migrācijas departamenta ar lūgumu pasludināt par "persona non grata" cilvēkus, kuri bijuši "tieši iesaistīti agresijā pret Ukrainas armijas kuģiem", kā arī Krievijas militārās vadības pārstāvjus.

Ministrijas paziņojumā bija teikts, ka šo personu rīcība ir rupjš starptautisko tiesību pārkāpums un nopietni apdraud starptautisko un Lietuvas nacionālo drošību.

Krievijas bruņotie spēki 25.novembrī Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.