Pasaulē
2018. gada 6. decembris, 12:04

Nodokļu pārvalde Zviedrijā par mirušu pasludina sievieti, kura ir sveika un vesela

Jauns.lv / LETA

Kādai 47 gadus vecai sievietei Zviedrijā vairākām iestādēm nācās pierādīt, ka viņa joprojām ir dzīva. Indicents noticis pēc tam, kad Zviedrijas nodokļu pārvaldā "Skatteverket" neuzmanības dēļ tika pielaista kļūda, vēsta zviedru "The Local".

Šī gada jūnijā sieviete no Zviedrijas saņēma nesaprotamu vēstuli no bankas, kas vēstī, ka viņa ir mirusi. Sazvanoties ar banku, sieviete noskaidroja, ka par mirušu viņu pasludinājusi Zviedrijas nodokļu pārvalde "Skatteverket" sešas dienas iepriekš.

Sazinoties ar nodokļu pārvaldi, atklājās, ka viens no valsts pārvaldes darbiniekiem sajaucis vietām citas personas ID numura ciparus, kā rezultātā informācija par nāves iestāšanās apstākļiem ievadīta nepareizi.

Zviedrijas nodokļu pārvalde ātri vien izlaboja pieļauto kļūdu, taču sievietei nācās gaidīt vēl vairākas stundas, lai tiktu atbloķēti viņas bankas konti, caur kuriem savukārt tiek maksāta hipotēka.

Vietējam laikrakstam viņa atklāja, ka netur ļaunu prātu uz valsts pārvaldes darbiniekiem un saprot, ka ikvienam var gadīties cilvēcīga kļūda, tomēr incidents būtiski ietekmējis viņas fizisko un garīgo veselību.

Par nodarītajiem kaitējumiem sieviete saņems 20 500 zviedru kronas jeb apmēram divus tūkstošus eiro.

Tēmas