foto: EPA/Scanpix
Dienvidkoreja cer uz Kima Čenuna vizīti vēl šogad
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.
Pasaulē
2018. gada 3. decembris, 10:53

Dienvidkoreja cer uz Kima Čenuna vizīti vēl šogad

Jauns.lv / LETA

Joprojām ir iespējams, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns Dienvidkoreju apmeklēs vēl šogad, pirmdien Seulā apliecināja Apvienošanās ministrija, norādot, ka valdība turpina veikt atbilstošos sagatavošanas darbus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mēs saglabājam nemainīgu nostāju, ka [Kima vizīte] ir iespējama un nepieciešama līdz šā gada beigām," sacīja ministrijas pārstāvis sakariem ar presi. "Mēs mierīgi veicam nepieciešamos sagatavošanas darbus un īstenojam centienus, lai vienošanās, kas ir panāktas abu Koreju starpā, tiktu īstenotas bez problēmām."

Trešā samita gaitā septembrī Phenjanā Kims solīja, ka apmeklēs Dienvidkoreju "iespējami drīzā laikā", atbildot uz Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina vizīti Ziemeļkorejas galvaspilsētā.

Tika izteiktas cerības, ka Kims Seulu apmeklēs līdz gada beigām, tomēr arvien biežāk izskanējušas skeptiskas prognozes, ņemot vērā iestigušās Phenjanas un Vašingtonas denuklearizācijas sarunas.

Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas līderi iestāda koku uz demarkācijas līnijas

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins piektdien kopīgi iestādījuši uz demarkācijas līnijas 65 gadus vecu priedi.

gallery icon
25

Aizvadītajā nedēļā tikšanās gaitā G20 samita laikā Argentīnā ASV prezidents Donalds Tramps esot Munam devis "zaļo gaismu" plānotajam samitam un norādījis, ka Kima vizīte Dienvidkorejā varētu radīt jaunu impulsu Korejas pussalas denuklearizācijas centieniem.

Dienvidkorejā februārī notikušās ziemas olimpiskās spēles iezīmēja zināma atkušņa sākumu līdz šim izolācijā dzīvojušās Ziemeļkorejas attiecībās ar ārpasauli, arī kaimiņvalsti Dienvidkoreju un ASV.

Olimpisko spēļu perversākie formastērpi

ASV ātrslidošanas izlases formastērpi, kurus piedāvā slavenais sporta preču zīmols "Under Armour", neatstāj vienaldzīgus. Ja tāds bija ražotāju mērķis, tad ...

gallery icon
29

Tramps un Kims samitā Singapūrā 12.jūnijā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā"