foto: AFP/Scanpix
Amsterdamas Sarkano lukturu iela vairs nebūs tāda kā agrāk
Sarkano lukturu iela Amsterdamā.
Pasaulē
2018. gada 1. novembris, 18:11

Amsterdamas Sarkano lukturu iela vairs nebūs tāda kā agrāk

Jauns.lv

Amsterdamas mēre nolēmusi mainīt Sarkano lukturu ielas “seju”, atļaujot sievietēm ar prostitūciju nodarboties anonīmi ārpus pilsētas vēsturiskā centra. 

Sarkano lukturu iela Amsterdamā

gallery icon

Mēre plāno izsniegt īpašas atļaujas prostitūcijā strādājošajiem, lai savus pakalpojumus droši varētu sniegt tālāk no pilsētas centra. 

Hemke Halsena ir pirmā sieviete - mērs Amsterdamas vēsturē. Halsena ir apņēmusies spert soli uz priekšu pilsētas tēla izmainīšanā, kā arī aizsargāt tās sievietes, kas ikdienā strādā Sarkano lukturu ielā. 

Prostitūtas, kas pelna iztiku uz slavenās Amsterdamas ielas, regulāri tiekot apkrāptas, izmantotas un vardarbīgi piespiestas sniegt savus pakalpojumus. Pilsētas mēre uzsvērusi, ka sievietēm jādod iespēja darboties anonīmi, daudz drošākos rajonos, kur viņas netiktu pakļautas nemitīgiem tūristu fotozibšņiem un krāpšanai. 

“Fakts, ka prostitūcija ir koncentrēta Sarkano lukturu ielas rajonā nav arguments, lai to tā atstātu. Ja tur strādājošajām sievietēm tur vairs nepatīk, nevajadzētu ignorēt diskusiju par alternatīvu vietu izvēli,” uzsvērusi Sociāldemokrātu partijas padomniece. 

Izvirzīta arī prasība uz policijas klātbūtni konkrētajā rajonā un jaunas pilnvaras, lai varētu piešķirt naudas sodus tūristiem uz vietas, vēsta "The Guardian".