foto: EPA/Scanpix
FOTO: pēc pusgadu ilgas "atkopšanās" tūristiem atkal atvērta Borakajas sala Filipīnās
Pasaulē
2018. gada 18. oktobris, 14:32

FOTO: pēc pusgadu ilgas "atkopšanās" tūristiem atkal atvērta Borakajas sala Filipīnās

Jauns.lv

Pēc sešu mēnešu ilgas "atkopošanās" interesentiem atkal atvērta tūristu iecienītā Borakajas sala Filipīnās, vēsta ārvalstu mediji. Ceļotāju iecienītais galamērķis tika slēgts 26.aprīlī pēc tam, kad Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte viesojās tajā un secināja, ka gleznainā sala ar balto smilšu pludmali kļuvusi pārlieku piesārņota.

Oficiāli sala tūristiem atkal tiks atvērta 26.oktobrī, taču jau pirmdien, 15.oktobrī, tajā varēja ierasties pirmie 28 tūristi. Lai saudzētu vidi un sala spētu atkopties no tai nodarītajiem kaitējumiem, turpmāk tās apmeklētājiem būs jāievēro strikti noteikumi.

Varasiestādes paziņojušas, ka pludmalēs būs kategoriski aizliegts lietot alkoholiskos dzērienus, kā arī smēķēt. Uz salas vairs neskanēs skaļa mūzika un nenotiks ballītes 24 stundas diennaktī. Pagaidām uz salas aizliegtas arī ūdens ekskursijas, piemēram, izbraukšana ar laivām vai ūdens motocikliem, kā arī niršana ar akvalangu.

Borakajas sala Filipīnās atkal atvērta apmeklētājiem

gallery icon
32

Vienlaikus uz Borakajas salas turpmāk varēs uzturēties ne vairāk 19 tūkstoši tūristu. Tas nozīmē, ka uz salas būs arī mazāk viesnīcu numuriņu - no 12 tūkstošiem to skaits tiks samazināts uz 6-9 tūkstošiem.

Līdz brīdim, kad Borokajas sala tika slēgta, katru gadu to apmeklēja divi miljoni tūristu.

Uz salas ikdienā dzīvo teju 12 tūkstoši iedzīvotāju un tā ir apmēram 10 kvadrātkilometru liela.