foto: REUTERS/SCANPIX
Trīs cilvēkus apsūdz slovāku žurnālista Jana Kucjaka un viņa draudzenes slepkavībā
Slovākijā trīs cilvēkiem izvirzītas apsūdzības žurnālista Jana Kucjaka slepkavības lietā.
2018. gada 28. septembris, 19:07

Trīs cilvēkus apsūdz slovāku žurnālista Jana Kucjaka un viņa draudzenes slepkavībā

Jauns.lv / LETA

Lietā par pētnieciskā žurnālista Jana Kucjaka un viņa līgavas slepkavību Slovākijā izvirzītas apsūdzības trīs cilvēkiem.

27 gadus vecā Kucjaka un viņa draudzenes Martinas Kušnirovas līķi ar šautām brūcēm tika atrasti 25.februārī pāra mājā Veļka Mačā Bratislavas austrumu pievārtē.

Kucjaks pētīja itāļu mafijas darbību Slovākijā un tās sakarus ar Slovākijas vadošajiem politiķiem, kā arī krāpšanu, kurā iesaistīti uzņēmēji, kuriem ir sakari ar politisko eliti.

Prokuratūra martā paziņoja, ka žurnālists, visticamāk, nogalināts savas profesionālās darbības dēļ.

Valsts prokurors pieprasīs tiesnesim piemērot aizdomās turamajiem pirmstiesas apcietinājumu, paziņojusi prokuratūra.

Kucjaka pēdējais raksts, kas tika publicēts jau pēc viņa nāves, vēsta par kādu itāli, kurš dzīvo Slovākijā un kuram agrāk bijuši kopīgi darījumi ar diviem slovākiem, kuri vēlāk strādāja toreizējā premjerministra Roberta Fico birojā.

Abi slovāki atkāpās no amatiem, bet noliedz, ka viņi būtu saistīti ar Kucjaka slepkavību. Arī viņu agrākais biznesa partneris itālis noliedzis, ka būtu saistīts ar mafiju un Kucjaka slepkavību. Taču martā viņš tika aizturēts un maijā izdots Itālijai.

Kucjaka un viņa līgavas slepkavība izprovocēja ilgstošus protestus, kā rezultātā no amata nācās atkāpties Fico un iekšlietu ministram Robertam Kaliņākam, kā arī policijas priekšniekam Tiboram Gasparam.

Nogalinātā slovāku žurnālista Jāna Kucjaka un viņa draudzenes bēres

Tuvinieki un draugi piedalās nogalinātā pētnieciskā žurnālista Jāna Kucjaka un viņa draudzenes bērēs.

gallery icon

Taču Fico sākotnēji izveidotajai trīs partiju koalīcijai ir izdevies palikt pie varas pašreizējā premjerministra Pētera Pelegrīni vadībā, kurš pārstāv partiju "Smer", kuru joprojām vada Fico.