foto: AFP/Scanpix
Mediķi Sīrijas Idlibas provincē aicina ANO aizstāvēt viņus pret iespējamo valdības spēku ofensīvu
Pasaulē
2018. gada 16. septembris, 23:34

Mediķi Sīrijas Idlibas provincē aicina ANO aizstāvēt viņus pret iespējamo valdības spēku ofensīvu

LETA

Sīrijas Idlibas provincē vairāk nekā 300 ārsti un medmāsas svētdien pulcējās mītiņā pie Atmes pilsētiņas slimnīcas Turcijas robežas tuvumā, aicinot starptautisko sabiedrību aizstāvēt mediķus pret iespējamo Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēku ofensīvu.

Mītiņa dalībnieki - gan vīrieši, gan sievietes baltos halātos vai zilajos ķirurgu apģērbos - turēja plakātus ar tekstu "ANO, mūs aizsargāt ir tavs pienākums". Kāds cits plakāts, kas bija adresēts tieši ANO sūtnim Sīrijas jautājumos Stafanam de Misturam, vēstīja, ka viņa misijā ietilpst arī Idlibas veselības aprūpes darbinieku aizstāvība.

"Mēs aicinām izbeigt aviācijas triecienus pa slimnīcām un mudinām ANO mūs aizsargāt," ziņu aģentūrai AFP sacījis viens no akcijas dalībniekiem. "Medicīniskais personāls ir neitrāls. Mēs sniedzam palīdzību civiliedzīvotājiem, kas cietuši Krievijas un Sīrijas aviācijas triecienos."

Krievijas atbalstīto Sīrijas režīma spēku artilērijas un aviācijas triecienos Idlibas provincē dažkārt cieš arī slimnīcas un palīdzības centri. Pēc Lielbritānijā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) ziņām, pēdējo dienu laikā Krievijas aviācijas triecienu intensitāte gan mazinājusies.

ANO atzinusi, ka 6.septembrī aviācijas triecienā Hamas provincē cietusi slimnīca, kas vairs nav varējusi turpināt darbu, bet saskaņā ar SOHR informāciju divas dienas vēlāk trāpīts arī slimnīcai Hasas pilsētas pievārtē Idlibas provincē.