foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pompeo: "ASV neatzīst un neatzīs Krimas pievienošanu Krievijai"
Krievijai vajadzētu "izbeigt Krimas okupāciju", teica Pompeo, piebilstot, ka Maskava ar savām darbībām ir izolējusi sevi no starptautiskās sabiedrības.
Pasaulē
2018. gada 26. jūlijs, 11:45

Pompeo: "ASV neatzīst un neatzīs Krimas pievienošanu Krievijai"

LETA

ASV neatzīs Krievijas okupētās Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju, trešdien paziņoja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo, kuru senatori iztaujāja par ārpolitiku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa paziņojumu atzinīgi novērtēja gan Eiropas Savienības amatpersonas, gan Ukraina.

Pēc pagājušonedēļ Helsinkos notikušās ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās bija izteikti pieņēmumi, ka Vašingtona varētu piekāpties Maskavai Krimas jautājumā.

"Es gribu apliecināt šai komitejai, ka Savienotās Valstis neatzīst un neatzīs Kremļa Krimas aneksiju," Pompeo paziņoja Senāta Ārlietu komitejai.

"Saskaņoti ar sabiedrotajiem, partneriem un starptautisko sabiedrību, Savienotās Valstis noraida Krievijas mēģināto Krimas aneksiju un sola saglabāt šo politiku, līdz tiks atjaunota Ukrainas teritoriālā integritāte," teikts Pompeo paziņojumā.

Krievijai vajadzētu "izbeigt Krimas okupāciju", teica Pompeo, piebilstot, ka Maskava ar savām darbībām ir izolējusi sevi no starptautiskās sabiedrības.

"Nevienam nav tiesību ar spēku mainīt brīvu suverēnu valstu robežas," paziņoja Ukrainas Ārlietu ministrija, apsveicot ASV skaidrojumu šajā jautājumā.

"Mēs vēl arvien esam stingri uzticīgi Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei un mūsu neatzīšanas politikas pilnīgai īstenošanai, tai skaitā ar ierobežojošiem pasākumiem," sacīja Eiropas Savienības preses sekretārs.

Tikmēr Krievija noraidījusi ASV paziņojumu, pieļaujot, ka Vašingtonas politika nākotnē varētu mainīties.

"Mēs zinām šo "liktenīgo deklarāciju" vērtību," komentārā "Facebook" raksta Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova.

Viņa pieļāva, ka ASV politika attiecībā uz Krimu varētu mainīties, iespējams, pēc jauna līdera nākšanas pie varas.

Pēc viņas teiktā, Irānas kodolvienošanās un Parīzes klimata vienošanās "ne pārāk sen bija ASV politika", jo Trampa priekštecis Baraks Obama "personīgi tā izlēma. Un tad atnāca Tramps un izlēma citādi".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās