Pasaulē
2018. gada 12. jūlijs, 17:45

Krievija pagarina embargo pārtikas produktiem no Eiropas Savienības un citām valstīm

LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien pagarinājis embargo pārtikas produktu importam no Eiropas Savienības (ES) un citām valstīm līdz nākamā gada beigām.

Putina parakstītais dekrēts noteic, ka embargo paliks spēkā līdz 2019.gada 31.decembrim.

Zemkopības ministrijā (ZM) atklāja, ka iepriekš nebija paredzams, ka Krievija pagarinās embargo pārtikas produktu importam no ES.

ZM norādīja, ka Latvijas pārtikas ražotājiem līdz ar Krievijas pagarināto embargo pārtikas produktu importam no ES nekas nemainās, tikai pagarinās Krievijas 2014. gada 6.augusta lēmuma piemērošana.

Krievija 2014.gada 7.augustā noteica embargo lauksaimniecības produkcijai no Eiropas Savienības (ES), ASV, Austrālijas, Norvēģijas un Kanādas. Tā bija Maskavas reakciju uz sankcijām, kas pret to tika noteiktas pēc Krimas aneksijas.

2015.gada augustā embargo tika noteikts arī pret Albāniju, Melnkalni, Islandi un Lihtenšteinu, bet 2016.gadā pret Ukrainu, kas arī pievienojās starptautiskajām sankcijām pret Krieviju, kuras noteiktas saistībā ar tās agresiju Ukrainā.

Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem. Šajā sarakstā gan nav iekļauts saldējums.