foto: Reuters/Scanpix/LETA
Aculiecinieks par Toronto šausmām: "Redzēju jaunas sievietes kāju"
Policisti apklāj mirušā ķermeni.
Pasaulē
2018. gada 24. aprīlis, 00:42

Aculiecinieks par Toronto šausmām: "Redzēju jaunas sievietes kāju"

Jauns.lv

Aculiecinieki stāsta par piedzīvoto Toronto pēc tam, kad autovadītājs ar baltu busiņu tīši uzbraucis uz ietves, nogalinot deviņus un ievainojot vēl 16 cilvēkus.

Toronto gājējos ietriekusies automašīna

Automašīnai ietriecoties gājējos Kanādas pilsētā Toronto, negadījumā cietuši vismaz desmit cilvēki.

gallery icon

Aculiecinieks Ali stāsta: "Viņs uzbrauca uz ietves un sāka notriekt cilvēkus. Viņš brauca virsū visiem cilvēkiem, kuri atradās uz ietves. Visi notrieca visu, kas bija viņa ceļā. Arī autobusa pieturu, viss bija lauskās. Redzēju, ka tur bija kāda sieviete. Redzēju bērnu ratiņus, bet neredzēju pašu bērnu. Redzēju ratiņus, kas sarauti uz pusēm. Visnežēlīgāko ainu, ko es redzēju bija jaunas sievietes kāja... viņas kāja...Tas bija šaumsīgi."

Kāds cits aculiecienieks Stīvs Kortes stāsta: "Tā bija parasta diena, gāju pa ielu un redzēju kā busiņš notriec vīrieti. Visapkārt lidoja daļas no busiņa. Pagriezu galvu, lai pārliecinātos, ka man nebrauc virsū automašīna. Viņš nebrauca vēlreiz virsū notriektajiem cilvēkiem, es apstājos un paliku stāvam. Tas bija viss, ko varēju darīt. Redzēju trīs vai četrus ķermeņus. Citiem cilvēkiem sniedza palīdzību, un man nācās visu to stāstīt policijai. Es apmēram pusstudnu runāju ar policiju un sniedzu viņiem savas liecības."

Policija ziņo, ka transportlīdzekļa vadītājas uzreiz pēc incidenta vienā no noslogotākajiem Toronto krustojumiem pametis notikuma vietu.

Busiņu vēlāk apturēja pāris kvartālus tālāk, bet tā vadītājs tika aizturēts, vēsta vietējie mediji.

"Mēs šovakar varam apstiprināt, ka deviņi cilvēki ir miruši, 16 ievainoti," pavēstīja Toronto policijas priekšnieka vietnieks Pīters Juens.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Policisti apklāj mirušā ķermeni.

Toronto "Sunnybrook" slimnīca vēsta, ka tā uzņēmusi septiņus pacientus.

Policija lūgusi cilvēkiem izvairīties no teritorijas, kur notika incidents, tikuši apturēti arī tuvumā esošie metro.
Incidents pirmdien 13:30 pēc vietējā laika notika Jonge ielā un Finča avēnijā.

Notikuma vietā uzņemtajos attēlos redzami bruņoti policisti un paramediķi, kuri sniedz palīdzību cietušajiem.

Cita policijas preses sekretāre ziņu aģentūrai "CBC News" pavēstīja, ka busiņu apturējuši policisti.

Par transportlīdzekļa vadītāju netiek atklāts nekas, ne viņa vārds, vecums, dzimums, ne arī iespējamie motīvi.

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo žurnālistiem pavēstīja: "Protams, mēs esam Toronto incidenta izmeklēšanas sākuma stadijā. Mēs izsakām līdzjūtību visiem cietušajiem. Tuvākajā laikā mēs zināsim vairāk."

ASV un Eiropa pēdējos gados saskārušās ar automašīnu ietriekšanos cilvēkos. 2017. gada oktobrī vīrietis ar busiņu ietriecās veloceliņā, nogalinot 8 cilvēkus.