foto: ekrānuzņēmums no video
"F**k, kas tas ir?" Pentagons publicē atslepenotu video, kurā iznīcinātāju pilotus pārsteidz NLO
Šis, gluži tāpat kā iepriekšējie divi video, visupirms ir publicēts organizācijas “To The Stars Academy of Art And Science” (TTSA) mājaslapā 9. martā.
Pasaulē
2018. gada 14. marts, 06:11

"F**k, kas tas ir?" Pentagons publicē atslepenotu video, kurā iznīcinātāju pilotus pārsteidz NLO

Jauns.lv

ASV Aizsardzības departaments publicējis jau trešo solīto video, kurā redzams, ka ASV militārie spēki gaisā fiksē neidentificētu lidojošu objektu (NLO). Internetā jau izsenis tiek publicēti materiāli, kuros it kā esot redzami NLO, taču šie trīs video ir īpaši ar to, ka tos, sekojot īpašām procedūrām, atslepenojusi ASV valdība.

Šis - gluži tāpat kā iepriekšējie divi video - vispirms ir publicēts organizācijas “To The Stars Academy of Art And Science” (TTSA) mājaslapā 9. martā.

Organizācija kā savu mērķi piesaka “globālas sadarbības veicināšanu starp sabiedrību un dažādu zinātnes sfēru pārstāvjiem, tādējādi virzot cilvēci attīstības virzienā”.

Tās mājaslapā tiek apkopota un publiskota no pārbaudītiem un oficiāliem avotiem iegūta ar dažādām anomālijām un neizskaidrotiem fenomeniem saistīta informācija.

NLO fiksēts ar ultramodernu sensoru

Saskaņā ar TTSA tīmekļa vietnē pausto, trešais video tapis 2015. gadā.

Tā pirmavots ir ASV Aizsardzības departaments, kurš atslepenojis video un darījis to brīvi pieejamu medijiem un sabiedrībai, balstoties uz informācijas brīvības aktu (Freedom of Information Act).

2:04 minūšu garajā video redzams nenoskaidrots objekts, kurš pārvietojas lielā ātrumā 7,6 kilometru augstumā.

foto: ekrānuzņēmums no video
Video (1:30) redzams, kā ASV karaflotes iznīcinātāja F/A-18 Super Hornet sensoriem automātiskās mērķa meklēšanas režīmā vien ar trešo piegājienu izdodas nofiksēt neidentificēto lidojošo objektu.

Video uzņemts ar ASV karaflotes bruņojumā esošo iznīcinātāju F/A-18 Super Hornet, kas bijis aprīkots ar īpašu infrasarkano/vizuālo sensoru “Raytheon AN/ASQ-228 ATFLIR, -  šobrīd modernāko tehnoloģiju. Lidmašīnas ātrums šajā laikā, saskaņā ar TTSA pausto, bijis aptuveni 482 kilometri stundā.

Lidaparāta ekipāža pārsteigumā lamājas

Ņemot vērā atslepenošanas procesus un mehānismus, kurus šādos gadījumos liek lietā ASV valsts iestādes, secināms, ka video redzamais precīzi reprezentē to, ko konkrētā lidojuma laikā novērojis lidmašīnas pilots un ieroču sistēmu operators (ISO).

foto: Shutterstock
ASV karaflotes rīcībā esošais iznīcinātājs F/A-18 Super Hornet (VX-9 paveids). Ar šādu lidaparātu 2015. gadā fiksēts video redzamais NLO.

Video redzams, ka notvert lielā ātrumā lidojošo objektu lidmašīnas sistēmām izdodas vien ar trešo piegājienu. Dzirdama arī abu speciāli trenēto militārpersonu saruna nerediģētā formā.

No tās saprotams, ka gan pilots, gan ieroču sistēmu operators ir pārsteigti par sensora uztverto objektu – dzirdami abu lidaparātā esošo personu izsaucieni, kuru starpā arī lamuvārds.

Saruna:

ISO: “Jā, notvēru to, haha! Kas, fuck, tas ir?”

Pilots: “Vai tu to mērķi manuāli iezīmēji?”

ISO: “Nē, tas ir Autotrack [automātiskā mērķa izsekošanas sistēma].”

Pilots: “Skaidrs. Kas tas tāds ir?”

ISO: “Ak Dievs, vecīt, paskat, kā viņš lido!”

Saskaņā ar TTSA apgalvojumiem, no atslepenotā materiāla ir dzēsta vien informācija par precīzu datumu un lokāciju, kurā nofilmēta pilota “tikšanās” ar neatpazīto objektu.

Iepriekšējie ASV valdības atslepenotie video:

Kādēļ Pentagons atslepeno video ar NLO?

Saskaņā ar “The Washington Post” ziņām, šo trīs video atslepenošanu panācis ASV izlūkošanas darbinieks Luiss Elizondo, kurš pērnā gada oktobrī beidza dienestu. Elizondo atzīmēja, ka videoklipi var noderēt pilotu apmācībā un lidojumu drošības pilnveidošanā.

Intervijā žurnālistiem viņš paskaidrojis, ka video atslepenošanā, pirmkārt, vēlējies cilvēkiem pastāstīt par mazpazīstamo “gaisa apdraudējumu identifikācijas programmu”, kas notiek jau septiņus gadus.

Elizondo intervijā ar CNN stāsta par ASV izvērsto programmu:

Par faktu, ka šāda programma pastāvēja, paziņoja aizsardzības departamenta pārstāvis, kurš atbildēja vairākiem žurnālistu pieprasījumiem. Bijušie un esošie Pentagona darbinieki stāsta, ka saskaņā ar šo programmu militārpersonas uzraudzījušas komerciālos bezpilota gaisa kuģus un NLO.

Pamatojoties uz viņu stāstiem un Pentagona dokumentiem, kas nonākuši “Washington Post” rīcībā, kļuva zināms, ka šajā programmā iztērēti 22 miljoni ASV dolāru. Pentagona preses dienestā atzīmēja, ka programmu atcēla 2012. gadā, jo esot citi prioritāri jautājumi, kuriem nepieciešams finansējums.

Mediji ziņo, ka pētījumi tomēr nav izbeigti

Tikmēr “Washington Post”, “Politico” un “The New York Times” ziņo, ka pētījumi turpinājušies arī pagājušajā mēnesī. “The New York Times” raksta, ka pētījumi pēdējo 5 gadu laikā nemaz nav bijuši pārtraukti. 

Programmas finansējumu panācis Nevadas štata senators Garijs Rīds, kurš interesējas par kosmosa izpēti. Lielākā daļa no naudas nodota privātam uzņēmumam “Bigelow Aerospace”, kura dibinātājs ir Roberts Bigelovs.

Viņš ir pilnīgi pārliecināts, ka citplanētieši eksistē. Bigelovs pastāstīja, ka senatori nevēlas publiskas debates par šīs programmas finansēšanu. Pēc viņa vārdiem, tas “kaut kādā mērā bijis ēnu finansējums”.

“Washington Post” raksta, ka Pentagonā par neapstrīdamiem NLO pierādījumiem nerunā, bet epizodiski apgalvo, ka tādi bijuši.

Viņš Aizsardzības ministram Džeimsam Matisam nosūtījis vēstuli ar sūdzību par potenciālu drošības draudu ignorēšanu. Pentagons nespēja apstiprināt to, vai Matiss šādu vēstuli saņēmis, raksta “Politico”.

Pēc Pentagona pamešanas viņš devies strādāt Zinātņu akadēmijā “uz zvaigznēm” (TTSA), kura veicināja informācijas izpaušanu par atslepenoto programmu.

Elizondo atzīmēja, ka gatavs turpināt darbu, kuru Pentagonā nepabeidza. “Es aizgāju, lai atrastu vidi, kur šī fenomena pētīšana ir prioritāte numur viens,” žurnālam “The New York Times” teica Elizondo. Turklāt ASV izlūkošanas darbiniekam Luisam Elizondo esot pēctecis, kura vārdu gan viņš atteicās nosaukt.