Putins smīn, atbildot uz jautājumu, vai Maskava kaut ko zina par spiega Skripaļa saindēšanu
2018. gada 13. marts, 15:03

Putins smīn, atbildot uz jautājumu, vai Maskava kaut ko zina par spiega Skripaļa saindēšanu

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, žurnālistu noķerts, smīnot komentēja dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanas skandālu. Īsā video Putins pauda savu attieksmi uz jautājumiem par šo tēmu

Lielākais britu medijs "Mail Online" šim video uzlicis milzīgu virsrakstu "Laughing at britain" jeb "Ņirgāšanās par britiem".

Aģentūras "Reuters" video redzams, kā BBC žurnālists notver Putinu un lūdz komentāru saistībā ar saindēšanas skandālu. "Vai Krievija stāv aiz Skripaļa saindēšanas?" vaicā žurnālists, uz ko Putins vāji slēptā smīnā atbild, ka atbraucis runāt par lauksaimniecību, par dzīves apstākļu uzlabošanu, bet "jūs man te vaicājat par kaut kādām traģēdijām. Tieciet no sākuma skaidrībā," pauda Krievijas līderis.

Jau vēstījām, ka britu premjerministre Terēza Meja pirmdien publiskoja paziņojumu, ka aiz Skripaļa un viņa meitas saindēšanas (abi tika atrasti uz soliņa Salsburijā), visticamāk, stāv Krievija. Saindēšanā izmantota nervus paralizējoša viela, kas esot radīta Maskavā militārām vajadzībām.

Meja devusi Krievijai laiku līdz otrdienas vakaram izskaidrot viņu saindēšanu. Premjere paziņoja, ka Lielbritānija izskatīs Maskavas atbildi, pirms lemt, kā rīkoties tālāk, "taču ja nebūs ticamas atbildes, mēs uzskatīsim, ka šī rīcība ir pielīdzināma nelikumīgai spēka pielietošanai no Krievijas valsts puses pret Apvienoto Karalisti".

Skripaļs, kurš Krievijā 2006.gadā tika notiesāts par spiegošanu britu labā un vēlāk apmainīts, un viņa meita Jūlija 4.martā bez samaņas tika atrasti uz parka soliņa Solsberi. Viņi joprojām atrodas kritiskā stāvoklī slimnīcā.