foto: AFP
Parīzes teroraktos apsūdzētā islāmista advokāts pieprasa lietas izbeigšanu
Abdeslama advokāts Svens Marī.
Pasaulē
2018. gada 8. februāris, 22:32

Parīzes teroraktos apsūdzētā islāmista advokāts pieprasa lietas izbeigšanu

LETA

Parīzes teroraktos apsūdzētā islāmista Salaha Abdeslama advokāts pieprasījis izbeigt lietu pret viņa klientu, apgalvojot, ka tiesas procesā pieļautas procesuālas kļūdas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Abdeslama advokāts Svens Marī norādīja, ka tiesas rīkojumi ir rakstīti franču nevis nīderlandiešu valodā, kas bija tiesas sākotnēji izvēlētā valoda šajā lietā.

Beļģijā nīderlandiešu un franču valodas abas ir oficiālās valsts valodas, un lietas tiesā tiek izskatītas vai nu vienā, vai otrā valodā.

Abdeslams ir vienīgais zināmais islāma ekstrēmists, kas izdzīvojis 2015.gada 13.novembrī Parīzē sarīkotajos teroraktos, kuros tika noslepkavoti 130 cilvēki.

Piektdien vēlu vakarā Parīzi satricina koordinētu teroraktu virkne

gallery icon
41

Pirmdien Beļģijā paaugstinātas drošības apstākļos tika sākta Abdeslama tiesāšana citā noziegumā - par Beļģijas galvaspilsētā 2016.gada 15.martā notikušo apšaudi. Trīs policisti šajā apšaudē tika ievainoti, bet viens terorists zaudēja dzīvību.

Nākamā tiesas sēde šajā lietā paredzēta 29.martā, kad tiks uzklausīti cietušo pārstāvji. Pēc tam tiesai būs mēnesis laika sprieduma pieņemšanai.

Beļģijas prokuratūra ir pieprasījusi tiesu piespriest Abdeslamam un viņa līdzdalībniekam Sofjenam Ajari līdz 20 gadu ilgu cietumsodu.

Pēc tiesas Beļģijā vēlāk gaidāms process arī Francijā, kur Abdeslams tiks tiesāts par Parīzes teroraktiem.

Pēc Parīzes teroraktiem 28 gadus vecais Abdeslams slēpās Briselē, kur tika aizturēts 2016.gada 18.martā – četras dienas pirms Briseles metro un lidostā notikušajiem teroraktiem. Pēc aizturēšanas Abdeslams tika izdots Francijai.

Uzbrukumos Briseles metro un lidostā dzīvību zaudēja kopumā 32 cilvēki. Gan par teroraktiem Parīzē, gan par Briselē pastrādātajiem noziegumiem atbildību uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts". Tiek uzskatīts, ka par teroraktiem abās pilsētās atbildīga ir viena un tā pati teroristu šūniņa.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās