foto: EPA/LETA
46 gadu vecumā pēkšņi mirusi "The Cranberries" soliste Doloresa O'Riordana
Pēkšņā sēru vēsts par Doloresas O'Riordanas nāvi pārsteigusi viņas talanta cienītājus visā pasaulē.
Pasaulē
2018. gada 15. janvāris, 19:35

46 gadu vecumā pēkšņi mirusi "The Cranberries" soliste Doloresa O'Riordana

Kasjauns.lv

Sēru vēsts pienākusi no Lielbritānijas, kur 46 gadu vecumā mūžībā devusies lieliskā īru dziedātāja Doloresa O'Riordana, vēsta BBC.

Kā britu ziņu aģentūrai pastāstīja mūziķes preses cilvēks, 46 gadus vecā "The Cranberries" soliste mirusi Londonā.

"The Cranberries" soliste Doloresa O'Riordana (1971-2018)

46 gadu vecumā mūžs aprāvies īru mūzikas grupas "The Cranberries" solistei Doloresei O'Riordanai.

gallery icon
49

Īru mūziķe, kura dzimusi Limerikā, pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados ar singliem "Linger" un "Zombie" nopelnīja "The Cranberries" pasaules slavu.

Kā vēsta mūziķes preses pārstāvis, viņa kopā ar grupu bija ieradusies Londonā uz īsu ierakstu sesiju. "Nekādas citas  notikušā detaļas pašlaik nav zināmas," teikts paziņojumā, piebilstot, ka "Solistes ģimene ir satriekta pēc sirdi plosošajām ziņām un lūdz cienīt viņu privātumu šajā smagajā brīdī."

foto: EPA/LETA
Pēkšņā sēru vēsts par Doloresas O'Riordanas nāvi pārsteigusi viņas talanta cienītājus visā pasaulē.

2017. gadā "The Cranberries" bija izsludinājuši tūri Eiropā, Lielbritānijā un ASV, tomēr solistes veselības problēmu dēļ to nācās atcelt. Vēlāk tika paskaidrots, ka Doloresai ir problēmas ar muguru. 

Tomēr īsi pirms Ziemassvētkiem visiem faniem viņa sagādāja cerību mirkli pirmo reizi pēc ilga pārtraukuma sociālajos tīklos paziņojot, ka viņa jūtoties labi. Grupa bija atsākusi mēģinājumus kopā ar savu solisti, kas deva cerības, ka jau drīzumā varētu atkal kāpt uz skatuves.

Vēl viens no "The Cranberries" populārākajiem hitiem - "Dreams":

Doloresa pēc 20 gadu kopdzīves 2014. gadā šķīra laulību ar ar kādreizējo "Duran Duran" menedžeri Donu Bārtonu. Pārim bija trīs kopīgi bērni.

Britu prese vēsta, ka Doloresa O'Riordana cietusi no bipolārajiem traucējumiem un 2014. gadā viņai tika izvirzītas krimālas apsūdzības par uzbrukumu dusmu uzplūdā.

Londonas policija paziņoja, ka pirmdien plkst.9.05 izsaukta uz Vestminsteras Pārkleinas viesnīcu. Tur konstatēts, ka O'Riordana ir mirusi. Šobrīd viņas nāve tiek uzskatīta par neizskaidrotu.

Pārkleinas viesnīca "Hilton" apstiprināja, ka viesnīcā no dzīves aizgājis viens no tās viesiem.

Viesnīca arī apliecināja, ka "pilnā apmērā sadarbojas ar policijas izmeklētājiem".

Īrijas prezidents Maikls Higinss apliecināja cieņu dziedātājai, atzīstot, ka viņas nāve ir "liels zaudējums" visiem tiem, kas īru mūziku atbalsta un tai seko. "Doloresai O'Riordanai un "The Cranberries" bija milzīga ietekme uz roka un popmūziku Īrijā un starptautiskajā arēnā," atzina prezidents.