foto: EPA
Mājā Lielbritānijā pēc satrauktu kaimiņu saceltas trauksmes atrod latvietes un viņas drauga līķi
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2017. gada 26. decembris, 10:22

Mājā Lielbritānijā pēc satrauktu kaimiņu saceltas trauksmes atrod latvietes un viņas drauga līķi

Kasjauns.lv

Lielbritānijā policija izmeklējusi pagājušajā nedēļā savās mājās Linkolnšīrā atrasta 75 gadus veca britu pensionāra un viņa 46 gadus vecās latviešu izcelsmes draudzenes nāvi. Lai arī sākotnēji notikušais raisījis aizdomas, izmeklēšanā secināts, ka abi mira "dabīgā nāvē", vēstī britu mediji.

Pāra mirstīgās atliekas atrastas ceturtdien abu mājās Linkolnšīrā pēc tam, kad satrauktie kaimiņi cēla trauksmi, jo ilgāku laiku nebija abus manījuši.

Sākumā policija pāra nāvi traktēja kā "neizskaidrotu", tāpēc uzsāka izmeklēšanu, tomēr nedēļas nogalē veiktajā ekspertīzē secināts, ka neviens cits viņu nāves izraisīšanā nebija iesaistīts.

Kaimiņi, nedēļu nesatiekot pāri, ziņojuši atbildīgajiem dienestiem, kuri arī atrada pāra mirstīgās atliekas. Piektdien notikuma vietā strādāja eksperti, vācot pierādījumus, kas varētu būt noderīgi izmeklēšanā.

Zināms, ka Koblijs ar Ernstoni dzīvojis kopā jau vairākus gadus. Vīrietis cieta no smadzeņu audzēja un pēdējā laikā varēja pārvietoties vien invalīdu ratiņos. Savukārt Ernstone, kurai Latvijā ir 21 gadu vecs dēls, strādājusi naktsmaiņas vietējā fabrikā. Sieviete Lielbritānijā dzīvojusi pēdējos 13 gadus.

Pēc izmeklēšanas Linkolnšīras likumsargi paziņoja: "Viņu nāves vairs netiek uzskatītas par "neizskaidrotām". Lai arī vīrietis un sieviete plaši pieminēti medijos, mēs aizvien neesam noskaidrojuši viņu personības, tāpēc nevaram apstiprināt mirušo vārdus."