Riteņbraucējs radījis unikālu un - pats galvenais - parocīgu ķiveri
Pasaulē
2017. gada 23. decembris, 07:09

Riteņbraucējs radījis unikālu un - pats galvenais - parocīgu ķiveri

Kasjauns.lv

Britu riteņbraucējs izgudrotājs Sems Terijs radījis mūsdienu riteņbraucējiem īpaši parocīgu ķiveri, kura atšķirībā no standarta drošības ekipējuma, ir viegli salokāma, pārnēsājama un ieliekama somā. Šādi velobraukšanas entuziasts cer vairot ķiveru lietošanu velosipēdistu vidū.

"Ideja par "LID" ķiverēm radās 2011. gadā, kad uz darbu regulāri devos ar divriteni. Tas bija aptuveni ap to laiku, kad toreizējā Londonas mēra Boriss Džonsona pārraudzībā pilsētā tika ieviests izīrējamo velosipēdu serviss," aģentūrai "Reuters" stāsta Sems.

Parastās ķiveres ir neērtas

Viņš atklāj, ka galvenais iemesls, kādēļ cilvēki atsakās valkāt ķiveres, braucot ar divriteni, ir ar to saistītās neērtības.

"Daži tās vienkārši atstāj pieslēgtas pie velosipēda, daži piekarina pie somas. Mēs vēlējāmies radīt ķiveri, kura būtu viegli salokāma un viegli noglabājama somā vai darba koferī," piebilda "LID" ķiveres radītājs.

Modernajā galvassegas dizainā nav nedz redzamu aizbīdņu, nedz citu papildus sastiprinājumu – to var sagatavot valkāšanai, vienkārši paraujot uz sāniem.

Dizaina pamatā ir magnēti

Šī mehānisma pamatā ir ķiverē iemontēti magnēti. Pateicoties šādam dizainam, ķivere arī automātiski pielāgojas tās nēsātāja galvas izmēriem.

Padomāts arī par speciāliem atvērumiem, lai vasarā gādātu par vēsumu.

Nākotnē "LID" radītāji cer ieviest speciālas bērnu ķiveres, kā arī radīt citus līdzīga veida aksesuārus riteņbraucējiem.