foto: AP
VIDEO: Andželikas Grāsvaldes emocijas, izdzirdot spriedumu par līgavaiņa noslepkavošanu
Latvieti Grāsvaldi vakar notiesāja par līgavaiņa slepkavību mantkārīgos nolūkos.
2017. gada 9. novembris, 14:45

VIDEO: Andželikas Grāsvaldes emocijas, izdzirdot spriedumu par līgavaiņa noslepkavošanu

Kasjauns.lv

Latvijas pilsonei Andželikai Grāsvaldei tiesa ASV vakar piesprieda četru gadu cietumsodu un deportāciju uz Latviju pēc tam. Soda mērs gan nozīmē, ka teorētiski Grāsvalde varētu iznākt no cietuma jau pēc mēneša, jo apcietinājumā atrodas jau kopš 2015.gada. Tikmēr mirušā Vincenta Viafores ģimene turpina sērot, vēsta ASV mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trešdienas vakarā vēstījām, ka Ņujorkā Orindžas apgabala tiesa 37 gadus vecajai Latvijas valstspiederīgajai Grāsvaldei piesprieda cietumsodu, kas varētu būt gan 16 mēneši, gan arī pilni četri gadi. Jūlijā Grāsvalde atzina savu vainu apsūdzībās par nogalināšanu noziedzīgas nolaidības rezultātā, atzīstot, ka viņa 2015.gada 19.aprīlī izraisījusi sava līgavaiņa Vinsenta Viafores nāvi, izvelkot viņa kajaka aizbāzni, apzinādamās, ka viņš nav apvilcis glābšanas vesti vai hidrotērpu un Hudzonas ūdeņi ir bīstami un auksti.

Viņa tika aizturēta 2015.gada 30.aprīlī, bet vēl pēc mēneša tika atrasts 46 gadus vecā Viafores līķis. Prokurori skaidroja, ka Viafores kajaka pazudušais aizbāznis pēcāk tika atrasts automašīnā, ar kuru braukusi Grāsvalde.

Amatpersonas pauda pārliecību, ka motīvs bijusi 250 000 dolāru (215 703 eiro) apdrošināšanas polise.

Grāsvalde advokāts Ričards Portale uzskata, ka, ņemot vērā laiku, ko viņa kliente jau ir pavadījusi apcietinājumā, viņa visticamāk jau decembrī tiks izlaista brīvībā.

Pēc atbrīvošanas Grāsvaldei draud deportēšana, paziņojusi prokuratūra. Grāsvalde paziņojumā presei, ko pēc sprieduma pasludināšanas nolasīja Portale, apgalvoja, ka mīlējusi savu līgavaini un skumst pēc viņa, kā arī pauda pārliecību, ka tiesas process bijis "neobjektīvs un netaisnīgs".

Ģimene: "Vinnijs nebija pelnījis tādu nāvi"

Vinsenta Viafores māsa Laura Raisa vietējiem medijiem paudusi, ka ģimene lūgusi tiesai sievieti izraidīt no valsts pēc tam, kad viņa sodu cietumā būs izcietusi, un tiesnesis lūgumu ņēmis vērā. "Mans brālis nebija pelnījis, lai viņa dzīve beigtos šādi. Mūsu ģimenei tik īss - četru gadu - sods nešķiet taisnīgs. Pasaule zaudējusi brīnišķīgu, pārsteidzošu cilvēku, bet mēs viņu nekad neatgūsim," izteicās Viafores māsa.

Foto, ko Anželika Grāsvalde ievietoja Feisbukā nedēļu pēc Vincenta Viafores nāves

Incidents Hudzonas upē, kad zem ūdens pazuda Viafore, notika 19.aprīlī. Laika posmā no 25.-29. aprīlim (kad Anželiku Grāsvaldi arestēja) viņa ...

gallery icon
26

35 gadus veco Angeliku Grasvaldi tur aizdomās par izplānotu līgavaiņa slepkavību

35 gadus vecā Angelika Grasvalde tiek turēta aizdomās par sava līgavaiņa 46 gadus vecā Vinsenta Viafores nogalināšanu. Viafore pazuda 19.aprīlī, ...

gallery icon
10

Anželika Grāsvalde cietumā Ņujorkā

Ieslodzīto Anželiku Grāsvaldi ved no cietuma ēkas uz tiesas zāli.

gallery icon
6
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas