foto: REUTERS
Kenedija pētnieki: publiskotie dokumenti neatspēkos sazvērestības teorijas par atentātu
1963. gadā nogalinātais ASV prezidents Džons Kenedijs.
2017. gada 27. oktobris, 08:40

Kenedija pētnieki: publiskotie dokumenti neatspēkos sazvērestības teorijas par atentātu

Kasjauns.lv / LETA

ASV valdība ceturtdien publiskoja internetā tūkstošiem līdz šim slepenu lietu par prezidenta Džona Kenedija slepkavību 1963.gadā, bet vairākas lietas paturēja slepenībā to tālākai izvērtēšanai nacionālās drošības apsvērumu dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nacionālais arhīvs paziņoja, ka pēc ASV prezidenta Donalda Trampa rīkojumiem ir atslepenojis 2891 lietu, kas saistītas ar atentātu pret Kenediju Teksasas štata Dalasas pilsētā 1963.gada 22.novembrī.

Kenedija pētnieki atzina, ka atslepenotie dokumenti diez vai ļaus izdarīt kādus nopietnus atklājumus vai atspēkot sazvērestības teorijas par šo atentātu.

ASV valdība atslepeno tūkstošiem lietu par Kenedija slepkavību

ASV valdība ceturtdien publiskoja internetā tūkstošiem līdz šim slepenu lietu par prezidenta Džona Kenedija slepkavību 1963.gadā, bet vairākas lietas paturēja ...

gallery icon
10

Atslepenotās lietas plašā diapazonā ietver Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) ziņojumus vairāku gadu gaitā, intervijas ar sabiedrības pārstāvjiem, kas mēģinājuši sniegt kādus pavedienus par Kenedija slepkavību vairākas nedēļas un pat mēnešus pēc tās, un daudz ko citu.

Tramps savā memorandā paziņoja, ka ir piekritis pagaidām neatslepenot vairākas ar šo slepkavību saistītas lietas, lai tās vēl tiktu izvērtētas.

ASV administrācijas ierēdņi, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, sacīja, ka vairums pieprasījumu par šo lietu izvērtēšanu ir saņemti no Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) un FIB.

"Izpildvaras departamenti un aģentūras ir man ierosinājuši, ka ir jāturpina zināmas informācijas rediģēšana nacionālās drošības, likumsargāšanas un ārlietu apsvērumu dēļ," sacīja Tramps.

"Man šodien nav citas izvēles, kā pieņemt šo rediģēšanu, lai nepieļautu potenciāli neatgriezenisku kaitējumu mūsu valsts drošībai," teica Tramps.

Prezidents deva šīm aģentūrām sešus mēnešus līdz nākamā gada 26.aprīlim, lai tās šajā laikā pamatotu, kāpēc šie dokumenti nav publiskojami.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas