foto: Ekrānuzņēmums
Francijas pensionāri iziet ielās, lai protestētu pret Makrona nodokļu reformu
Pasaulē
2017. gada 29. septembris, 13:54

Francijas pensionāri iziet ielās, lai protestētu pret Makrona nodokļu reformu

LETA

Pievienojoties citām sociālajām grupām, kas ir neapmierinātas ar prezidenta Emanuela Makrona ekonomiskajām reformām, ceturtdien Francijā ielās izgāja tūkstošiem pensionāru, kas protestēja pret nodokļu pieaugumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Makronam cenšoties samazināt budžeta deficītu, aptuveni astoņiem miljoniem pensionāru, kuru pensijas pārsniedz 1200 eiro, no nākamā gada nāksies veikt lielākas sociālās iemaksas.

Deviņas arodbiedrības, kas rīkoja ceturtdienas protesta akciju, paziņojušas, ka nodokļu paaugstināšana, kurai valsts kasē vajadzētu ienest 20 miljardus eiro, katram senioram gadā var izmaksāt vairākus simtus eiro.

Tikmēr Makrons, kura valdība trešdien publiskoja sava pirmā budžeta projektu, centies pārliecināt, ka vienīgi nodrošinātākajiem pensionāriem nāksies savilkt jostas, lai mazinātu finansiālo spiedienu uz jaunākajām paaudzēm.

Taču protestētāji, kas izgāja vairāku pilsētu ielās, uzstāja, ka doma, ka viņiem esot lieka nauda, ir mīts.

Nodokļu paaugstināšanas mērķis ir mazināt privātajā sektorā strādājošo sociālās iemaksas, kas bija viens no Makrona priekšvēlēšanu kampaņas solījumiem.

Valdība iecerējusi 2018.gadā samazināt nodokļus uzņēmējiem un strādājošajiem par septiņiem miljardiem, lai tādējādi veicinātu uzņēmējdarbību un patēriņu.

Tikmēr arodbiedrības un kreisās partijas apgalvo, ka iecerētais budžets nāks par labu vienīgi bagātajiem.

Savukārt ekonomikas ministrs Bruno Lemērs sola, ka tas nākšot par labu ikvienam.

Jau iepriekš notikušas trīs plašas protesta akcijas pret Makrona darba tirgus reformām.

Ceturtdien protestētājiem pievienojās arī 22 Francijas reģionu galvas, kas nav apmierinātas ar valdības ieceri nākamgad samazināt reģionu finansējumu par 450 miljoniem eiro.

Reģionu vadītāji nosodīja šo ieceri un demonstratīvi aizgāja no tikšanās ar premjerministru Eduāru Filipu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās