Gleznotāja Salvadora Dalī izraktais līķis neapliecina zīlnieces teikto
foto: EPA
Ekshumētais Dalī dienā, kad viņu no kapenēm paņēma DNS analīžu veikšanai.
2017. gada 6. septembrī, 22:35

Gleznotāja Salvadora Dalī izraktais līķis neapliecina zīlnieces teikto

Kasjauns.lv

28 gadus pēc mākslinieka Salvadora Dalī nāves Spānijā tika izrakts viņa līķis, lai noskaidrotu paternitāti. DNS, ko paņēma no ekshumētā ģēnija Dalī, neapliecina, ka viņš būtu zīlnieces Pilāras Abelas tēvs, kā iepriekš bija ziņojusi pati sieviete. Par jaunumiem Dalī lietā vēsta izdevums "La Vanguardia".

Gleznotāja Salvadora Dalī izraktais līķis neapliec...

Sieviete, kura uzdevās par Salvadora Dalī meitu

28 gadus pēc mākslinieka Salvadora Dalī nāves Spānijā tika izrakts viņa līķis, lai noskaidrotu paternitāti. DNS, ko paņēma no ekshumētā ...

Ekshumācijas mērķis bija iegūt paraugus, lai noteiktu, vai Dalī ir bioloģiskais tēvs kādai sievietei no Žironas, kura pieprasījusi tiesu atzīt viņu par mākslinieka likumīgo meitu.

"Mākslinieka līķa DNS izpēte ir nepieciešama, jo trūkst citu bioloģisko vai personisko atlieku, kuriem veikt salīdzinošo izpēti," jūnijā norādīja tiesa.

Tiesas preses pārstāvis sacīja, ka sievieti, kura uzdodas par Dalī meitu, sauc Pilāra Abela, bet plašāku informāciju atteicās atklāt.

Taču to izdarīja pati Abela, kura naski pozēja mediju fotoaparātiem. 

foto: AFP
Spāņu zīlniece, kura uzdevās par Dalī meitu.
Spāņu zīlniece, kura uzdevās par Dalī meitu.

Tagad noskaidrojies, ka sieviete, kura pati sevi sauc par zīlnieci, melojusi, proti, testi neapliecina radniecību starp viņu un ģeniālo gleznotāju.  61 gadu vecā Abela nav Dalī meita un nav arī radiniecie vispār.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka Dalī ir apglabāts Figeresā, Spānijas Katalonijas reģionā, kur nāca pasaulē 1904.gadā un aizgāja viņsaulē 1989.gadā.

Abelas paziņojums par to, ka viņa ir Dalī meita, visvairāk satrauca muzeja darbiniekus. "Šī fondam bija ļoti nepatīkama situācija, un visu lietu padarīja ļoti skumju ne tikai mums, bet arī daudziem cilvēkiem, kuri mīl Salvadoru Dalī," paziņoja fonda ģenerālsekretārs Luiss Penjuelass.

foto: AP
Muzejs, kur atdusējās Salvadors Dalī.
Muzejs, kur atdusējās Salvadors Dalī.

Salvadors Dalī

Tēmas