foto: REUTERS
Atklāj drūmu ainu Londonas ugunsgrēkā izdzīvojušo vidū - vismaz 20 pašnāvības mēģinājumi
Ugunsgrēks augstceltnē bija liels trieciens daudziem.
Pasaulē
2017. gada 5. septembris, 15:34

Atklāj drūmu ainu Londonas ugunsgrēkā izdzīvojušo vidū - vismaz 20 pašnāvības mēģinājumi

Kasjauns.lv

Vismaz 20 cilvēki, kuri izdzīvoja vai bija aculiecinieki ugunsgrēkam "Grenfell Tower" augstceltnē Londonā, laikam ejot, mēģinājuši izdarīt pašnāvību, atsaucoties uz labdarības organizāciju sniegtajām ziņām, vēstī "The Telegraph". 

Kāda medmāsa, kura koordinēja darbu ar upuriem, sacījusi, ka "izdzīvojušo vainas apziņa" bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc cilvēki apsvēruši padarīt sev galu. 

Atbalsta grupas "Pašnāvības klusums" dibinātāja Ivete Grīnveja sacīja, ka šis skaitlis ir balstīts uz datiem, kas apkopoti, runājot ar palīdzības sniegšanā iesaistītajiem. Daudzi cilvēki aizvien nespēj izmest no atmiņas ugunsgrēka šausmas. 

Nodegušais "Grenfell tower" toreiz un tagad

Ēka celta septiņdesmitajos gados, un par lielu naudu atjaunota tikai nesen. Nu viss ir sadedzis.

gallery icon

"Ir daudz alkohola un narkotiku atkarību. Cilvēki jūtas izolēti," viņa sacīja, prognozējot, ka nākotnē daudzi cietušie varētu saskarties ar posttraumatiskā stresa sindromu, trauksmi, depresiju un vēlmi nodarīt sev pāri, tāpēc būtu jāizstrādā progamma, lai palīdzētu cilvēkiem pārvarēt šos garīgās veselības traucējumus. 

Ugunsgrēks daudzdzīvokļu namā Londonā notika jūnijā un dzīvību nelaimē zaudēja vairāk nekā 80 cilvēki, bet vēl vairāki simti palika bez pajumtes. 

Ugunsgrēks "Grenfell Tower" augstceltnē

Vienā no Londonas augstceltnēm naktī uz trešdienu izcēlies plašs ugunsgrēks, kura apdzēšanā iesaistīti aptuveni 200 ugunsdzēsēji.

gallery icon

“Grenfell Tower”, kas izdedzis līdz stadijai, ka tajā vairs nav iespējams dzīvot, tika uzcelts pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados.

Lielākoties mājā mita vidusslānis, proti, visi 120 dzīvokļi tajā bija vienistabnieki vai divistabu.

Nodegušā "Grenfell Tower" iekšpusē

Pēc "Grenfell Tower" ugunsgrēka pa bojāgājušiem tiek uzskatīti 79 cilvēki.

gallery icon