foto: Sputnik
No Donbasa un Krimas aizbraukuši jau 1,5 miljoni cilvēku
Ukrainā reģistrēts pusotrs miljons piespiedu kārtā pārcēlušos cilvēku.
2017. gada 16. augusts, 08:50

No Donbasa un Krimas aizbraukuši jau 1,5 miljoni cilvēku

Kasjauns.lv/LETA

Ukrainā reģistrēts vairāk nekā pusotrs miljons piespiedu kārtā pārcēlušos cilvēku no anketētās Krimas un okupētās Donbasa daļas, paziņojusi Sociālās politikas ministrija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Uz 15.augustu pēc apgabalu sociālās aizsardzības struktūru un Kijevas pilsētas administrācijas datiem reģistrēti 1 589 014 pārcēlušies cilvēki jeb 1 278 714 ģimenes no Donbasa un Krimas," teikts ministrijas paziņojumā.

Ministrija arī norādīja, ka līdz 15.augustam pārvietotās personas saņēmušas palīdzību 1,68 miljardu grivnu (55 miljonu eiro) apmērā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 10 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.