Ponijs mēģina apēst karalienes Elizabetes II puķu pušķi
Pasaulē
2017. gada 6. jūlijs, 14:30

Ponijs mēģina apēst karalienes Elizabetes II puķu pušķi

Kasjauns.lv

Karaliene devās vīzītē uz Skotiju, kur apmeklēja Stirlingas pils kapelu. Vizītes laikā, Elizabete II piestāja paglaudīt šetlandes poniju, bet dzīvnieks tikmēr mēģināja apēst karalienes puķes.

"Nekā nebija!" ponijam teica Elizabete II, paslēpjot puķu pušķi aiz savas muguras.

Jubilāres karalienes Elizabetes II jaunākās fotogrāfijas

2017. gads. Karalienes Elizabetes II jaunākās fotogrāfijas

gallery icon

Karalienes Elizabetes II alga nākamgad tiks palielināta par astoņiem procentpunktiem un sasniegs 82 miljonus mārciņu (92,8 miljonus eiro), paziņojusi karalienes rezidence Londonā.

91 gadu vecā Elizabete II tronī atrodas kopš 1952.gada, kad kļuva par karalieni 25 gadu vecumā.

Karalienei Elizabetei II un viņas vīram princim Filipam ir četri bērni un astoņi mazbērni un pieci mazmazbērni. Pēdējos gados karaliene daudzus savus pienākumus nodevusi jaunākajiem karaļnama pārstāvjiem, bet nekas neliecina, ka viņa grasītos atteikties no valdīšanas.

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon

Šetlandes ponijs ir zirgu dzimtas mājas zirgu Šetlandes salu poniju šķirne. Šķirne mūsdienās ir ļoti populāra, un tā ir sastopama gandrīz visur pasaulē, gan Eiropā, gan Amerikā, gan Austrālijā.

Šetlandes poniji ir neliela auguma, to augstums skaustā ir 86 - 107 cm. Šetlandes ponijam ir maza galva, reizēm tā profils ir ieliekts. Tam ir plati novietotas acis un mazas ausis. Ponijam ir īss, muskuļains kakls, kompakts un stingrs augums, spēcīgas, paīsas kājas salīdzinot ar ķermeņa garumu. Lai arī mugura ir īsa, tā ir plata. Ponijam ir garas un biezas krēpes un aste. Ziemā tam uzaug biezs, dubults kažoks.

Šetlandes ponijam ir gandrīz visas iespējamās krāsas. Galvenokārt tie ir melni, rudi, bēri, sirmi, palsi, pāti, salni, pāli un sudrabskari. Netiek reģistrēti lāsumaini Šetlandes poniji, kā arī poniji ar šampanieša gēnu, lai gan tādi poniji reizēm ir sastopami, kad Šetlandes ponijs ir bijis sakrustots ar citu šķirni.

Šetlandes poniji ir viena no senākajām zirgu šķirnēm. Šī šķirne attīstījās Lielbritānijas ziemeļu pusē, dabas nelutinātajās Šetlandes salās, kuras stiepās līdz Skotijas krastiem. Domājams, ka tie ir pēcteči tundras ponijiem. Skarbie klimatiskie apstākļi un trūcīgā augu valsts norūdīja mazo poniju, dabiskās atlases ceļā izdzīvoja vien mazākie augumā un tie, kuri spēja piemēroties šiem apstākļiem. Šetlandes salu izolācija sekmēja šīs poniju šķirnes pastāvīgu izveidi.  


Poniji ārpus dzimtenes nebija pazīstami līdz pat XIX gadsimta vidum, kad viņi parādījās Anglijā un Skotijā. Dzīvniekus mazā auguma un neticamās izturības dēļ plaši izmantoja pazemes darbos. Savulaik Anglijā nodarbināja turpat 16 000 Šetlandes ponijus, kuri 3000 stundas gadā vilka smago vagoneti un veica turpat 5000 km. 

Pastāv viedoklis, ka viņi cēlušies no pirmatnējiem Sibīrijas tundras zirgiem.

Karaliene Elizabete II samīļo varena ziloņa snuķi

Londonas Vipsneitas zoodārzā otrdien tika atklāta jauna ziloņu māja, un pasākums notika ar karalienes Elizabetes II un viņas vīra, Edinburgas ...

gallery icon