foto: EPA
"Taupība nonāvē!" Tūkstošiem cilvēku Londonā pieprasa Mejas aiziešanu
Pasaulē
2017. gada 1. jūlijs, 21:12

"Taupība nonāvē!" Tūkstošiem cilvēku Londonā pieprasa Mejas aiziešanu

Kasjauns.lv / LETA

Tūkstošiem cilvēku sestdien izgāja Londonas ielās, lai protestētu pret taupības pasākumiem un pieprasītu Terēzas Mejas valdības demisiju pēc tam, kad premjeres partija pagājušajā mēnesī notikušajās ārkārtas vēlēšanās zaudēja vairākumu parlamentā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Londonā notiek demonstrācija pret taupības pasākumiem un Mejas valdību

gallery icon
59

Demonstranti pulcējās Lielbritānijas nacionālās raidsabiedrības BBC galvenās mītnes priekšā Londonas centrā, lai pieprasītu taupības pasākumu izbeigšanu.

Pēc klusuma brīža, lai pieminētu vismaz 80 bojāgājušos traģiskajā ugunsgrēkā Londonas augstceltnē, un aplausu vētras par godu glābējiem un ugunsdzēsējiem, demonstranti devās uz Parlamenta laukumu.

Lielākā opozīcijas spēka - Leiboristu partijas - līderis Džeremijs Korbins runā kritizēja Mejas Konservatīvo partiju par taupības politiku, no kuras visvairāk ciešot nabadzīgākie Lielbritānijas iedzīvotāji.

Meja, kuras partija zaudēja vairākumu parlamenta vēlēšanās, ceturtdien izturēja uzticības balsojumu ar nelielās Ziemeļīrijas partijas DUP atbalstu. Pirms tam DUP panāca papildu atbalstu Ziemeļīrijai no valsts budžeta viena miljarda Lielbritānijas mārciņu (1,1 miljarda eiro) apmērā.

Šonedēļ valdībai ar nelielu balsu vairākumu izdevās panākt, ka parlamentā tiek noraidīts leiboristu ierosinājums atcelt sešus gadus spēkā bijušo aizliegumu paaugstināt valsts sektorā strādājošo algas.

Tūkstošiem cilvēku Belfāstā sestdien protestēja pret DUP konservatīvo pozīciju viendzimuma laulību un abortu jautājumā. Pašlaik Ziemeļīrija ir vienīgā Lielbritānijas daļa, kur viendzimuma laulība nav likumīga.