foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
"Ivanushku" solists "sadega" pusotrā mēnesī. Krievijas presē izskan skaļi tā iemesli
Oļegs Jakovļevs 29. jūnijā devās mūžībā.
Pasaulē
2017. gada 30. jūnijs, 06:11

"Ivanushku" solists "sadega" pusotrā mēnesī. Krievijas presē izskan skaļi tā iemesli

Kasjauns.lv

90. gadu kulta grupas "Ivanushki International" solists Kirils Andrejevs saka - grupas bijušais solists Oļegs Jakovļevs, kurš 47 gadu vecumā pēkšņi devies mūžībā, "sadedzis" pusotra mēneša laikā. Tikmēr medijos izskan minējumi par to, kas pazudināja dziedātāju.

Andrejevs, kurš ar Jakovļevu plecu pie pleca strādāja ilgus 15 gadus, pastāstīja, ka Oļegam nekad neesot bijis veselības problēmu. Viņš pusotra mēneša laikā burtiski "sadedzis".

"Mēs kopā filmējām jaunu klipu un ierakstījām jaunu dziesmu, un es nezināju, ka viņam ir kaut kādas problēmas. Es vienmēr it kā pa jokam teicu: "Oļeg, smēķē mazāk cigarešu". Veselīga dzīvesveida ziņā es vienmēr biju gatavs viņu atbalstīt. Vēl pirms pusotra mēneša viņš bija spēka pilns. Bet vakar es uzzināju, ka viņš jau nedēļu guļ reanimācijā, tas man bija šoks," saka Andrejevs.

Dziedātājs uzsver, ka Jakovļevs par iespēju vēl pabūt šai saulē cīnījās līdz pēdējam. "Žēl, ka tik ātri. Es lūdzos par viņu," saka popmūziķis.

AIDS? Alkoholisms?

 

Šobrīd oficiāls Jakovļeva nāves iemesls netiek nosaukts, taču Krievijas prese vēstī, ka viņam bijis plaušu karsonis un aknu ciroze, un ceturtdienas rītā apstājusies Oļega sirds. Tikmēr dažos izdevumos izskan skandalozi minējumi par to, kas aizveda nāvē šķietami spēkpilno Krievijas estrādes zvaigzni. Viens no tiem - viņš sirga ar AIDS. Kāds "kompetents avots" medijiem stāstījis, ka mūziķim sākušās problēmas ar sirdi, ko izraisīja šīs slimības radīts imūndeficīts.

Īsi pēc Jakovļeva nāves izskanēja arī versija par pārmērīgu aizraušanos ar alkoholu, kā rezultātā viņam radās problēmas ar aknām.

Kāds žurnālistu iztaujāts narkologs, komentējot iespējamo diagnozi, saka: "Šo pacientu neesmu redzējis, taču ārstēt plaušu karsoni cilvēkam, kuram ir aknu ciroze, ir sarežģīts uzdevums. Plaušu karsonis pats par sevi ir ļoti bīstams, bet ciroze, saprotams, procesu tikai apgrūtina."

Tā arī nenāca pie samaņas

Jakovļevs vairākas dienas reanimācijā cīnījās par savu dzīvību. Pēdējās savas dzīves stundas viņš pavadīja ar tuviniekiem. Dziedātāja pārstāve atklāja, ka ārsti apzinājās pacienta smago stāvokli un lielas cerības uz izķepurošanos nelika, tāpēc nolēma atļaut tuviniekiem ieiet pie viņa. 

"Mēs turējām viņu pie rokas. Kaut kur dziļi sirdī apzinājāmies, ka viņš mūs pamet, bet līdz pēdējam nezaudējām cerību. Lai arī ārsti neko nesolīja. Oļegs tā arī nenāca pie samaņas. Atvadīties no viņa mēs nepaguvām. Un pašus galvenos vārdus tā arī nepateicām," teica viņa pārstāve. 

Oļega Jakovļeva pēkšņā nāve kļuvusi par triecienu daudziem viņa amata brāļiem, vēstī Krievijas mediji. Viņa bijušais grupas biedrs Andrejs Grigorjevs-Appolonovs Jakovļeva nāvi nosauca par nejēdzīgu. "Esmu šokā, izsaku līdzjūtību draugiem un pielūdzējiem, kuri viņu mīlēja kā grupas "Ivanushki International" dziesmu izpildītāju. Tā ir nejēdzīga nāve," viņš sacīja. 

Jakovļevs pagājušā gadsimta 90. gadu kulta popgrupai, kas radījusi nevienu vien lipīgu hitu, pievienojās 1997. gadā un drīz vien nāca klajā grupas grāvējs "Topoļinij puh", aiznesot puišus visaugstākajās slavas virsotnēs.

2013. gadā Jakovļevs nolēma pamest grupu un pievērsās solokarjerai.

Tēmas