foto: Alan Davidson / Silverhub/REX/ Vida Press
Miris izšķērdīgais miljardieris, ieroču magnāts Adnans Hašogi
Kannu kinofestivālā kopā ar sievu - 2008.gadā uzņemts attēls.
2017. gada 7. jūnijs, 07:31

Miris izšķērdīgais miljardieris, ieroču magnāts Adnans Hašogi

Kasjauns.lv/LETA

Saūdarābu ieroču tirgotājs un uzņēmējs miljardieris Adnans Hašogi ir miris otrdien Londonā 82 gadu vecumā, ziņoja britu mediji, atsaucoties uz ģimenes paziņojumu.

foto: Splash News/ Vida Press
2015.gads. Uz restorānu Romā stumj ratiņkrēslā.

Hašogi nomira, ārstējoties no Parkinsona slimības, vēstīja Lielbritānijas ziņu aģentūra "Press Association".

Hašogi bija pazīstams ar izšķērdīgu dzīvesveidu un ekstravagantām ballītēm. Pēc aktrises Elizabetes Teilores pārciestas vēža operācijas Hašogi sarīkoja viņai ballīti Stambulā, savukārt citā ballītē viņš nolīga uzstāties rokgrupu "Queen".

Aukstā kara laikā Hašogi darbojās ieroču tirdzniecībā, bija starpnieks starp ASV firmām un Saūda Arābijas valdību un cieši sadarbojās ar firmu "Lockheed Corporation".

Viņš guva vislielākos panākumus biznesā no sešdesmitajiem līdz astoņdesmitajiem gadiem, bet vēlāk nonāca finanšu grūtībās un bija spiests pārdot daudzas no mantām, kas simbolizēja viņa dzīvesveidu.

Starp šīm mantām bija superjahta "Nabila", kas nosaukta Hašogi meitas vārdā. 1988.gadā jahta tika pārdota Brunejas sultānam, kurš to pārdeva tālāk par 29 miljoniem ASV dolāru Donaldam Trampam, kas pēc pārbūves nosauca šo jahtu par "Trump’s Princess".

1991.gadā Tramps finanšu problēmu dēļ pārdeva šo jahtu par 20 miljoniem dolāru saūdarābu princim Valīdam bin Talalam, kurš vēl arvien ir tās īpašnieks, bet tagadējais jahtas nosaukums ir "Kingdom 5KR".

Hašogi bija pasaules slavenākā lielveikala "Harrods" bijušā īpašnieka Mohammeda al Fajeda svainis. Viņš bija arī Velsas princeses Diānas mīļākā Dodi al Fajeda tēvocis.