foto: AP/Scanpix/LETA
Ukrainas premjers: Tikai Putins var izbeigt bruņoto konfliktu Donbasā
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Pasaulē
2017. gada 26. maijs, 07:15

Ukrainas premjers: Tikai Putins var izbeigt bruņoto konfliktu Donbasā

LETA

Bruņoto konfliktu starp Ukrainas armiju un prokrieviskajiem nemierniekiem Ukrainas austrumos var izbeigt tikai viens cilvēks – Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ceturtdien paziņoja Ukrainas premjerministrs Volodimirs Groismans.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Tikai Putins var šodien dot pavēli, un konflikta vairs nebūtu," Groismans sacīja Vācijas Bavārijas federālās zemes premjeram

Horstam Zēhoferam, kurš bija ieradies Kijevā uz sarunām par šī konflikta izbeigšanas iespējām.

Zēhoferam, kurš ir iebildis pret Eiropas Savienības (ES) noteiktajām ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju šī konflikta dēļ, uzskatot tās par kaitīgām abām pusēm, bija paredzēts tikties arī ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

Zēhofers martā tikās ar Putinu un toreiz pauda cerību uz šī konflikta mierīgu atrisinājumu, lai šīs sankcijas varētu izbeigt. Krievija ir viens no Bavārijas svarīgākajiem tirdzniecības partneriem.

Groismans ceturtdien brīdināja no šo sankciju mīkstināšanas un aizstāvēja Ukrainas darbības šajā konfliktā, kurš ilgst jau trīs gadus.

"Ja mēs apmainīsim mūsu brīvību, mūsu vērtības, pret pagaidu ekonomiskiem panākumiem, tad Krievijas draudi izplatīsies vēl tālāk," sacīja Ukrainas premjers.

Ukraina aizstāv ne tikai pati sevi, bet arī ES ārējās robežas, un "Krievija ir drauds visai brīvajai pasaulei," teica Groismans.

Bruņotais konflikts Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalos, kuri robežojas ar Krieviju, izcēlās 2014.gadā pēc tam, kad Ukrainā tautas protestos tika gāzts prokrieviskais prezidents Viktors Janukovičs.

Šajā konfliktā ir nogalināti apmēram 10 000 cilvēku, liecina ANO aplēses.

Karjeras politiķis Zēhofers, kura vadītā Kristīgi sociālā savienība (CSU) ir Vācijas kancleres Angelas Merkeles Kristīgo demokrātu savienības (CDU) māsaspartija Bavārijā, aprīlī paziņoja, ka cer palikt CSU vadītāja un Bavārijas premjera amatos arī pēc 2018.gada.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās