foto: Šauļu rajona policijas arhīvs
Lietuvā kā seriālā: policistu un suņa viesošanās Šauļu skolā beidzas ļoti negaidīti
Pats skolnieks gan taisnojās, ka marihuānu ir atradis botāniskajā dārzā, bet zaļo tableti – kāpņutelpā.
Pasaulē
2017. gada 11. maijs, 11:55

Lietuvā kā seriālā: policistu un suņa viesošanās Šauļu skolā beidzas ļoti negaidīti

Kasjauns.lv

Lietuviešu skolās jautrība sit augstu vilni. Šauļu rajona policistiem, kuri skolā ieradušies, lai demonstrētu bērniem, kā notiek narkotisko vielu meklēšana, pavisam negaidīti izdevies atrast īstas narkotikas. Pārsteigumu likumsargiem sagādājis kāds nepilngadīgs skolnieks, kurš jau iepriekš tiesāts par zādzībām, ziņo kaimiņvalsts medijs 15.min.lt.

Šādas demonstrācijas skolnieku priekšā esot bijusi ikgadēja Šauļu rajona policijas tradīcija, un vakar, 10. maijā, viņiem līdzi bija arī īpaši trenēts suns un kinologs.

Lai arī skolēni policistiem apstiprinājuši, ka narkotisko vielu viņiem nav, četrkājainais partneris tomēr kaut ko saodis. Pavisam negaidīti likumsargiem mācības pārtapa reālā narkodīlera aizturēšanas operācijā.

Šauļu skolā reida laikā pie nepilngadīgā atrod narkotikas.

Lietuviešu skolās jautrība sit augstu vilni. Šauļu rajona policistiem, kuri skolā ieradušies, lai demonstrētu bērniem, kā notiek narkotisko vielu meklēšana, ...

gallery icon

Suns saodis ko aizdomīgu

Pārbaudot klātesošo makus, atklājies, ka viens no skolēniem makā ievietotā polietilēna maisiņā ir paslēpis marihuānas saišķīti, bet cigarešu paciņā – kādu spilgti zaļu, pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes tableti.

foto: Šauļu rajona policijas arhīvs
Pietiek jau ar to, ka nepilngadīgā skolēna kabatās atrastas cigaretes, taču papildus tam, šķiet, uzieta ar sintētiskā narkotiskā viela.

Likumsargi gan neatklāj, tieši kurā Šauļu skolā veikts reids, taču norāda, ka 17 gadus vecais puisis, kura makā un cigarešu paciņā atrasti nelielie krājumi, esot plānojis pārdot šīs vielas. Kā ziņo kaimiņvalsts medijs 15min.lt, incidents noticis angļu valodas stundā.

Mantu esot atradis botāniskajā dārzā

Pats skolnieks gan taisnojās, ka marihuānu ir atradis botāniskajā dārzā, bet zaļo tableti – kāpņutelpā.

foto: Šauļu rajona policijas arhīvs
Reida laikā policija, šķiet, paviesojusies arī skolas informātikas kabinetā. Jāsecina, ka nekas daudz nav mainījies – arī šī paaudze starpbrīdī mīl uzspēlēt veco labo “Counter Strike 1.6.”

Komentētāji policijas “Facebook” profilā jau paguvuši nodēvēt treniņbiksēs tērpto jaunieti par vietējo Pablo Eskobaru. Taču beigas šim incidentam visticamāk tomēr nebūs smieklīgas.

Saskaņā ar Šauļu policijas teikto, viņam pavisam noteikti draud nepatikšanas – vai nu paprāvs naudas sods, vai arī līdz pat 2 gadus ilgs cietumsods.