foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Donbasa frontē dzīvību zaudējuši pieci cilvēki
Kopš 1.aprīļā, kad spēkā stājās kārtējais pagaidu pamiers, Ukrainas puse ziņojusi par 19 kritušajiem. Teroristi atzīst, ka aprīlī zaudējuši kaujās desmit karotājus.
Pasaulē
2017. gada 3. maijs, 23:16

Donbasa frontē dzīvību zaudējuši pieci cilvēki

LETA

Karadarbības zonā Donbasā dzīvību zaudējuši četri Ukrainas karavīri un viens mierīgais iedzīvotājs, trešdien pavēstīja amatpersonas, atzīstot, ka aizvadītas asiņainākās 24 stundas kopš Lieldienu pamiera sākuma.

Trīs karavīri krituši netālu no Debaļceves - svarīga transporta mezgla, kas savieno Doņeckas un Luhanskas teroristu "republikas".

Ceturtais karavīrs kritis Ukrainas valdības spēku kontrolētajā Avdijivkā, netālu no Doņeckas, sacīja Ukrainas armijas pārstāvis sakariem ar presi Andrijs Lisenko.

Teroristi savukārt paziņojuši, ka no dzīves aizgājis mierīgais iedzīvotājs, kurš ievainojumus guvis otrdien Ukrainas spēku uzbrukumā 15 kilometrus uz dienvidiem no Doņeckas.

Kopš 1.aprīļā, kad spēkā stājās kārtējais pagaidu pamiers, Ukrainas puse ziņojusi par 19 kritušajiem.

Teroristi atzīst, ka aprīlī zaudējuši kaujās desmit karotājus.

Teroristu kontrolētajā Luhanskas apgabala daļā 23.aprīlī, EDSO novērotāju automašīnai uzskrienot uz mīnas, bojā gāja amerikāņu mediķis. Tā bija pirmā reize, kad Ukrainā dzīvību zaudējis kāds EDSO pārstāvis.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.