foto: REUTERS
Munīcijas noliktavā Ukrainā nogranduši sprādzieni un izcēlies ugunsgrēks
Pasaulē
2017. gada 23. marts, 11:27

Munīcijas noliktavā Ukrainā nogranduši sprādzieni un izcēlies ugunsgrēks

LETA

Ukrainas austrumos izcēlies ugunsgrēks munīcijas noliktavā un liesmas, domājams, izdosies apdzēst tikai pēc vairākām dienām, paziņojis Ukrainas premjerministrs Volodimirs Groismans, kurš saistībā ar sprādzieniem un ugunsgrēku devies uz Harkovas apgabalu.

Armija uzskata ugunsgrēku par sabotāžas aktu.

"Šodien saņēmu informāciju par sprādzieniem munīcijas noliktavā pie Harkovas. Šobrīd izlidoju uz turieni. Galvenais ir nodrošināt pilsoņu drošību," tviterī paziņoja premjers.

Jau atrodoties notikuma vietā, Groismans paziņoja, ka ugunsgrēka intensitāte ir samazinājusies, bet vēl var paiet nedēļa, līdz izdosies liesmas pilnībā apdzēst.

Sprādzieni munīcijas noliktavā Harkovas apgabalā netālu no Balakļijas pilsētas nogranda naktī uz ceturtdienu. Troksnis bija dzirdams pat 20 kilometru attālumā.

Groismans paziņoja, ka uz ugunsgrēka vietu nosūtīti 550 avārijas dienestu darbinieki, policisti un mediķi. Tomēr ugunsgrēks turpina plesties plašumā.

No munīcijas noliktavas apkārtnes evakuēti 20 000 iedzīvotāji. Apturēti pasažieru pārvadājumi caur Balakļijas dzelzceļa staciju.

Ukrainas galvenais militārais prokurors Anatolijs Matioss paziņoja, ka sprādzienu cēlonis varētu būt diversija, bet Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks sacīja, ka, pēc sākotnējās versijas, notikušajā vainojama diversantu grupa.

"Tas nav pirmais gadījums, kad pret mūsu stratēģiskajiem objektiem notiek diversijas," piebilda Poltoraks.

Matioss sacīja, ka aculiecinieki īsi pirms sprādzieniem dzirdējuši troksni, kas atgādinājis bezpilota lidaparāta dūkoņu.

Poltoraks norādīja, ka, iespējams, ugunsgrēku izraisīja sprāgstvielas, kas nomestas ar bezpilota lidaparātu.

Ukrainas drošības dienests sācis izmeklēšanu par iespējamo diversiju, bet militārā prokuratūra izmeklē, vai ugunsgrēks nav radies karavīru nolaidības rezultātā.

Netiek ziņots, ka sprādzienu rezultātā kāds būtu gājis bojā.

Reģiona policija ziņoja, ka kāda 54 gadus veca sieviete savainota ar šrapneli un ievietota slimnīcā.