Ziemeļkorejā notiesā ASV žurnālistus.
2009. gada 8. jūnijs, 12:28

Ziemeļkorejā notiesā ASV žurnālistus.

Jauns.lv

Ziemeļkorejas tiesa piespriež divām aizturētajām ASV žurnālistēm 12 gadus darba nometnē.

Ziemeļkorejas tiesa pirmdien par nelikumīgu robežšķērsošanu un naidīgām darbībām piespriedusi divām martā aizturētajām ASV žurnālistēm 12 gadus darba nometnē, vēsta Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA). "Tiesa apstiprināja noziegumus, ko viņas veikušas pret Korejas tautu, kā arī nelikumīgo robežšķērsošanu," ziņoja aģentūra, piebilstot, ka "pēc piecu dienu ilgas tiesas prāvas tiesa "piesprieda katrai [žurnālistei] 12 gadu ilgu labošanos darba nometnē".

 

ASV Valsts departamenta pārstāvji jau pauduši "dziļas bažas" par bargo sodu. "Mēs esam ļoti nobažījušies par ziņām, ka Ziemeļkoreja piespriedusi abām žurnālistēm, kuras ir ASV pilsones, 12 gadus darba nometnē, un mēs darām visu, lai pa iespējamajiem kanāliem panāktu viņu atbrīvošanu," paziņoja ASV valsts departamenta pārstāvis Īens Kelijs.

Amerikas korejiete Juna Lī un Amerikas ķīniete Lora Linga tika aizturētas 17.martā pie Ziemeļkorejas un Ķīnas robežupes Tumanas (Tumeņas), kad viņas veidoja reportāžu par bēgļiem no Ziemeļkorejas. Viņas strādā Kalifornijas interneta ziņu telekanālā "Current TV".

KCNA marta beigās ziņoja, ka viņas tiks tiesātas par naidīgām darbībām un nelikumīgu iekļūšanu valstī. Vašingtonai nav diplomātisko attiecību ar Phenjanu, un ASV intereses Ziemeļkorejā pārstāv Zviedrijas vēstniecība. Zviedrijas vēstnieks pēdējoreiz tikās ar abām aizturētajām žurnālistēm 30.martā.

BNS