Septiņus gadus vecs zēns nokārto vidusskolas eksāmenu matemātikā
Pasaulē
2009. gada 29. augusts, 08:33

Septiņus gadus vecs zēns nokārto vidusskolas eksāmenu matemātikā

Jauns.lv

Septiņus gadus vecs britu zēns veiksmīgi nokārtojis vidusskolas eksāmenu matemātikā, kas paredzēts vairāk nekā divas reizes vecākiem skolēniem.

Džuds Alli ieskaiti nokārtoja sešu gadu vecumā un saņēma atzīmi "D". Pēc viņa teiktā, matemātika esot ļoti viegla un viņam bijis "ļoti interesanti" kārtot eksāmenu. "Es tikai mēģināju mācīties un mācīties, un mācīties," viņš teica.

Zēna māte teica, ka viņas dēls demonstrējis gara spējas jau agrīnā vecumā - viņš sācis staigāt septiņu mēnešu vecumā un runāt, kad viņam bija mazliet vairāk par gadu, raksta avīze "Independent".

16 gadus veciem jauniešiem paredzēto eksāmenu nokārtojis arī vēl kāds astoņus gadus vecs zēns.

Ksavjē Gordons-Brauns varētu būt visjaunākais skolēns, kurš saņēmis visaugstāko atzīmi (A) skolas izlaiduma eksāmenā, ziņoja raidsabiedrība BBC. Ksavjē lasa matemātikas grāmatas sava prieka pēc, un, kā stāsta viņa māte, zinājis reizrēķinu jau divarpus gadu vecumā. "Kad viņš kaut ko dara, viņš to cenšas izdarīt labi, taču eksāmens viņu neuztrauca. Viņam tā bija tikai matemātika," teica zēna māte Ērika. "Viņš nav audzis siltumnīcas apstākļos. Viņš pats sev izvirza ļoti augstus standartus, un, godīgi sakot, tas mani dažreiz mulsina."

Ksavjē arī spēlē trīs mūzikas instrumentus un runā trijās valodās.

LETA AFP

 

Tēmas