Pugačovas mazdēla tēvs atklāj slavenās ģimenes noslēpumus
Pasaulē
2009. gada 11. septembris, 10:59

Pugačovas mazdēla tēvs atklāj slavenās ģimenes noslēpumus

Jauns.lv

„Krievijas dziedātāja Kristīna Orbakaite nav ielaista skolā, kur mācās viņas dēls Denijs Baisarovs. Viņas advokāte Tatjana Akimceva stāsta, ka Orbakaite kopā ar aizbildniecības padomes pārstāvjiem ieradusies izglītības iestādē, bet tās vadība pēc Denija tēva Ruslana Baisarova norādījuma liegusi tikšanos ar bērnu.”

Ik dienu medijos pavīd arvien jaunas ziņas par šo Krievijas pēdēja laika skandalozāko jau 2000. gadā pajukušo ģimeni. Kristīnas Orbakaites un viņas mātes Allas Pugačovas popularitātes radītā ietekme manāma ne vienā vien rakstā, sabiedrība tiek nostādīta pazīstamo mākslinieču pusē.

Jūlija beigās „Jaunā viļņa” laikā Baisarovs Deniju paņēma pie sevis, taču līdz 1. septembrim bērns vēl nebija atdots atpakaļ mātei. Medijos Orbakaite un Pugačova izplatīja informāciju, ka bērns ir nolaupīts un Baisarovs ar varu Deniju turot pie sevis. Uzreiz pēc tam Baisarovs tiesā iesniedza prasību noteikt bērna pastāvīgo dzīvesvietu, norādot, ka Orbakaite labi zinājusi, kur atrodas Denijs. Tiesa Orbakaitei un Pugačovai aizliedza veikt jebkādas darbības, lai mainītu Denija dzīvesvietu, līdz netiks pasludināts galīgais tiesas lēmums. Saskaņā ar Čečenijas galvaspilsētas Groznijas tiesas lēmumu Orbakaites un Baisarova dēls pagaidām nodots tēva aprūpē. Pirmā tiesas sēde notika 7. septembrī, Orbakaite uz to neieradās veselības problēmu dēļ. Vēlāk māksliniece sacīja, ka par lēmumu nodot Deniju tēva aprūpē viņai neviens neko nebija teicis, un viņa neuzskata, ka šim tiesa lēmumam būtu juridisks spēks. Orbakaite pēc palīdzības vērsās pie Sarkanā Krusta un ANO bērnu tiesību aizstāvju institūcijām. Vēl nav zināma šo iestāžu reakcija.

Kasjauns.lv jūs iepazīstina ar Denija tēva Ruslana Baisarova stāstu.

Baisarovs nebeidz atgādināt, ka izdarīšot visu, lai aizsargātu savu dēlu. Rodas jautājums, kā un kāpēc īsti sākās milzīgās Kristīnas un Ruslana nesaskaņas. Baisarovs stāsta: „Maijā Kristīna man pateica, ka pēc mēneša dosies atpūsties uz Maiami, es neiebildu. Pēc tam ieplānoju jūliju un augustu pavadīt kopā ar dēlu, abi gribējām doties makšķerēt. Manā dzimšanas dienā nolēmām iegriezties pie manas mammas Groznijā, pēc tam taisījāmies uz Franciju, lai Denijs vēl pirms skolas sākšanās pabūtu Disnejlendā. Jūlija vidū man zvana Alla Borisovna un saka: „Rusļik, man steidzami ar tevi vajag satikties, tas ir ļoti svarīgi.” Es aizbrauc pie viņas, un Alla saka: „Es nolēmu, ka Deņka dzīvos Amerikā.” Es nesapratu. Viņa vēlreiz saka: „Viņam ir jādzīvo Amerikā. Tas nav mans, bet gan Kristīnas lēmums. Viņš tur ir jau pieteikts skolā.” Es pateicu, ka esmu pret. Sacīju, lai neliek man nodot dēlu.”

Pazīstamais Krievijas biznesmenis atzīst, ka Pugačovas teiktais viņu satriecis. Iepriekš viņiem bijušas ļoti tuvas attiecības, taču tagad Baisarovam kļuvis slikti šīs sievietes klātbūtnē. Vēlāk Ruslans saticis draugu, kurš solīja parunāt ar Pugačovu, taču tas bijis veltīgi.

Komentējot to, ka Orbakaite iesniegusi tiesā prasību par alimentu piedziņu, par spīti tam, ka Baisarovs vienmēr palīdzējis gan Kristīnai, gan Allai, gan dēlam, biznesmenis norāda: „Visi zina, ka man ir liels, smags un nopietns bizness. Acīmredzot kādam savajadzējies no manis naudu.” Kā zināms, Orbakaite Baisarovam pieprasījusi vienu ceturto daļu no viņa oficiālajiem ienākumiem.

Ruslans nav gaidījis, ka lieta nonāks līdz tiesai. Viņš vairākas reizes esot ticies ar abām sievietēm un centies vienoties, lai nesūta bērnu uz ASV: „Kristīna man sacīja: „Tev ir jāsaprot, ka Krievijā nav nekādas nākotnes.” Sacīju – kā gan viņa, atzīta Krievijas māksliniece, ko tādu var teikt. Viss, kas man pieder, ir iegūts šajā zemē – gan sliktais, gan labais. Šeit ir mani draugi, radinieki, tā ir mana zeme, un Denijs te dzīvos līdz savai pilngadībai.”

Šādās jezgās parasti aizmirstas padomāt par to, kā tad īsti jūtas bērns. Denijam ir 11 gadi. Tēvs viņu raksturo kā ļoti jūtīgu un ievainojamu: „Kristīna viņam piezvanīja un izdarīja spiedienu, sacīja, lai viņš ar mani parunā saistībā ar dzīvi Amerikā, viņa sāka viņu raustīt.” Patlaban Denijs ir Maskavā un mācās kādā no galvaspilsētas skolām. „No Amerikas viņš atgriezās pelēks un ļoti satraukts. Vakaros raudāja. Ar viņu par šo tematu nerunāju, gribēju, lai viņš atkopjas. Izrādās, ka Alla viņu satikusi lidostā un jau kuro reizi sacījusi, lai Denijs ar mani parunā, lai paskaidro, ka viņam ir jādzīvo Amerikā. Turklāt Amerikā uz mēnesi viņš atstāts aukles uzraudzībā – gan māte, gan vecāmamma atgriezušās Krievijā. Aukle nav mācējusi angļu valodu. Denijs sacīja, ka viņa bija ļoti emocionāla. Nepārtraukti runājusi, runājusi, runājusi... Bērns atzina, ka tas viņu ļoti kaitinājis.”

Denijs laikā, kad dzīvoja Amerikā, tēvam nezvanīja. „Alla viņam esot teikusi, ka ir galvenā un visu izlemjot. Kristīna viņam aizliedza zvanīt, sakot, ka Alla aizlidos uz Maskavu un pierunās tēti dot atļauju dēla palikšanai Amerikā. Bērns raudāja un lūdzās atgriezties Maskavā, kaut vai tikai tādēļ, lai atvadītos no brāļiem, māsām un tēta. To viņš man stāstīja, kad naktīs raudāja.”

Ruslans atzīst, ka viņam ir ļoti žēl un nepatīkami, ka agrāk tik ļoti tuvi cilvēki nostājušies pret viņu. Ruslanam esot skumji, ka viņš tiekot pozicionēts kā briesmīgais čečens ar lielajām ūsām. „Aizvedu puiku uz Čečeniju un neatdevu atpakaļ. Esmu it kā nozadzis Pugačovas mazdēlu. Ko nozīmē – nozagu!? Es nevienam neko neesmu zadzis!!! Tas ir mans dēls. Tas nepatīkamais troksnis... Man zvana draugi, radinieki... Viņi jautā un interesējas. Es it kā varu no tā atiet, atkāpties. Ja es atstāšu savu dēlu, tad vainošu sevi visu atlikušo mūžu. Man ir grūti cīnīties pret viņām, jo šeit iesaistīta vērienīga PR komanda, kas iepinusi visus televīzijas un radioresursus, jūs taču redzat... Es jau pirmajā dienā pateicu – aizstāvēšu dēlu, lai ko tas man arī maksātu.”

Pugačovas mazdēla tiesas prāva Groznijā: kasjauns.lv/Foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva, life.ru

­