Kalifornijas cietumā mirusi Čārlza Mensona sekotāja
Pasaulē
2009. gada 27. septembris, 14:17

Kalifornijas cietumā mirusi Čārlza Mensona sekotāja

Jauns.lv

Kalifornijas cietumā 61 gada vecumā no smadzeņu vēža mirusi bēdīgi slavenā slepkavas un kulta līdera Čārlza Mensona sekotāja Sjūzena Atkinsa.

Atkinsa vairākas reizes lūdza viņu atbrīvot no cietuma aiz žēlsirdības viņas slimības dēļ, taču Kalifornijas tiesībsargājošās institūcijas šos lūgumus vienmēr noraidījušas. Kaut arī cietuma, kurā Atkinsa tiek turēta, administrācija pauda atbalstu viņas atbrīvošanai, Losandželosas prokuratūra norādīja, ka viņa nekad nav izrādījusi patiesu nožēlu par pastrādāto un pilnu izpratni par viņas noziegumu šausmīgumu. Atkinsa, kas ieslodzījumā pavadījusi jau 37 gadus, nomira ceturtdienas vakarā cietuma slimnīcā.

Atkinsa notiesāta par līdzdalību slaktiņā režisora Romāna Polaņska mājās, kur Mensona sekotāji nogalināja režisora sievu Šāronu Teitu, kas bija pēdējos grūtniecības mēnešos, un vēl četrus cilvēkus. Atkinsa izmeklētājiem atzinās, ka tieši viņa pārgrieza rīkli Teitai, kas lūdzās pasargāt viņas nedzimušā bērna dzīvību. Pēc Teitas nogalināšanas Atkinsa ar viņas asinīm uz mājas durvīm uzrakstīja "cūka".

Mensons un četri viņa tā dēvētās "ģimenes" locekļi - viens vīrietis un trīs sievietes - tika notiesāti septiņos apsūdzības punktos par 1969.gada augustā Losandželosā pastrādātajām slepkavībām. Mensona sekotāji nogalināja režisora Romāna Polaņska sievu Šāronu Teitu, kas bija pēdējos grūtniecības mēnešos, un vēl sešus cilvēkus. Čārlzam Mensonam un viņa sekotājiem tika piespriests nāves sods, bet 1972. gadā Kalifornijas Augstākā tiesa nāves spriedumu atcēla, sodu aizstājot ar mūža ieslodzījumu.

Ieslodzījumā vēl joprojām atrodas Mensons un divas viņa sekotājas. Viņi vairākkārt lūguši pirmstermiņa atbrīvošanu, taču tie vienmēr noraidīti. Mensons ir viens no bēdīgi slavenākajiem ieslodzītajiem ASV. Viņš ir ieslodzīts Kalifornijas štata cietumā Korkoranā, kur atrodas daļa no briesmīgākajiem amerikāņu noziedzniekiem. Viņš tiek turēts īpašā nodaļā, kurā atļauti kontakti tikai ar 17 citiem ieslodzītajiem, ieskaitot senatora Roberta Kenedija slepkavu Sirhanu Sirhanu.

 Čārlza Mensona intervija Amerikāņu televīzijai:

Sjūzenas Atkinsas intervija TV 2002. gadā

LETA AFP, FOTO: Bulls Press