Pasaulē
2009. gada 2. novembris, 13:03

Spridzinātājs pašnāvnieks pie viesnīcas Pakistānā nogalina vismaz 34 cilvēkus

Jauns.lv

Pakistānas ziemeļrietumos garnizona pilsētā Ravalpindi pirmdien pie četrzvaigžņu viesnīcas un bankas uzspridzinājās terorists pašnāvnieks, nogalinot vismaz 34 cilvēkus un ievainojot vēl 32, paziņoja glābšanas dienestu preses sekretāre.

 Terorists atbrauca ar motociklu un uzspridzinājās cilvēku pūlī, kuri stāvēja rindā pie viesnīcas "Shalimar Hotel" un bankas ēkas, lai saņemtu algu.

Policija notikuma vietā atrada spridzekļu vestes fragmentus un spridzinātāja pašnāvnieka ķermeņa daļas.

Sprādziens notika rajonā, kas atrodas netālu no Pakistānas armijas galvenā štāba. Ravalpindi ir dažu kilometru attālumā no Pakistānas galvaspilsētas Islāmabadas.

Pēc šī terorakta ANO paziņoja, ka izvedīs savu starptautisko personālu no Pakistānas ziemeļrietumiem tur pastāvošās drošības situācijas dēļ.

"Viņi tiks pārcelti. Nekavējoties," aģentūrai "Agence France Presse" paziņoja ANO preses sekretāre Išrata Rizvi.

Oktobrī nedrošas situācijas dēļ ANO Pasaules pārtikas programma (WFP) slēdza humānās palīdzības sadales centrus Pakistānas ziemeļrietumos, un šis lēmums ietekmēja divus miljonus cilvēku.

Kaujinieki pēdējās nedēļās ir sarīkojuši vairākus teroraktus Pakistānā, nogalinot apmēram 250 cilvēkus. Šie uzbrukumi ir atriebība par armijas ofensīvu, kas tiek īstenota pret talibiem cilšu rajonā Pakistānas ziemeļrietumos pie Afganistānas robežas.

BNS

Tēmas