Pasaulē
2009. gada 11. novembris, 14:35

Interneta aktīvisti nolaupījuši gandrīz 300 tīmekļa vietnes "Facebook" domubiedru grupas

Jauns.lv

Interneta aktīvistu organizācija "Control Your Info" (CYI) paziņojusi, ka tai ir izdevies nolaupīt gandrīz 300 sociālās tīmekļa vietnes "Facebook" domubiedru grupas, lai pierādītu, cik viegli ietekmējami ir jaunie mediji.

 "Tas ir tikai viens piemērs, kas parāda sociālo mediju ievainojamību. Ja vēlaties izteikties internetā, pārliecinieties, ka tie ir jūsu, nevis kāda surogātpasta sūtītāja izteikumi," teikts organizācijas interneta blogā ievietotajā paziņojumā.

"Mūsu galvenais mērķis ir pievērst uzmanību jautājumam par privātuma drošību tiešsaistē. "Facebook" publicētā satura dēļ cilvēki pat ir zaudējuši darbu. Mēs gribējām kaut ko darīt lietas labā," norāda CYI.

Tādēļ organizācija pakāpeniski kļuvusi par 289 domubiedru grupu administratoru, iegūstot tiesības brīvi mainīt šo grupu aprakstus, iestatījumus un attēlus.

Komentējot notikušo, "Facebook" paziņoja, ka, pārņemot šo grupu administrēšanu, CYI nav ieguvusi piekļuvi tīkla lietotāju privātajai informācijai un ka jebkura grupa tiks nekavējoties slēgta, ja tajā tiks veiktas nepiedienīgas izmaiņas.

CYI sola, ka pēc šīs akcijas tā atjaunos grupu sākotnējos iestatījumus

"Facebook" domubiedru grupas ir kādai konkrētai tēmai veltītas tērzētavas, kur sociālā tīkla lietotāji var tikties ar cilvēkiem, kuriem ir līdzīgas intereses.

BNS

Tēmas