Pasaulē
2009. gada 2. decembris, 12:20

Tualetē iesprūdušu britu pensionāru izglābj skaļa dziedāšana

Jauns.lv

Pateicoties Hendeļa skaņdarbam "Aleluja" no oratorijas "Mesija", no kādas Lielbritānijas slimnīcas tualetes izpestīts tur iesprūdis pensionārs - saprazdams, ka avārijas izsaukuma signāls nedarbojas, 80 gadus vecais kora aktīvists sāka dziedāt savu mīļāko dziesmu, vēsta britu laikraksts "The Daily Telegraph".

"Es pavilku sarkano virvi, taču nekādas atbildes nebija," stāstīja Džordžs Hadsons, kas dzied korī kopš 27 gadu vecuma. "Es pagaidīju mazliet ilgāk un, kad man kļuva vēsi, es sāku domāt, ko es varētu darīt, ja reiz viņi neievēro manu zvanīšanu. Es nodomāju, nu labi, Ziemassvētki tuvojas, un sāku dziedāt "Alejuja" pirmo pantu. Durvis atvērās ļoti ātri."

"Man gribētos domāt, ka tas notika tāpēc, ka viņi nevēlējās traucēt citu pacientu mieru, nevis manas dziedāšanas dēļ."

Hadsona kungs atzina, ka nevaino slimnīcas personālu par to, ka trauksmes zvans nenostrādāja. "Man tik ļoti viņu žēl - viņi nostrādājas līki," sacīja pensionārs, piebilzdams, ka viņš labi apzinās savas trenētās balss spēku. "Manu sievu Pemu pārņem šausmas, kad mēs sēžam vilcienā, un tās jaunās dāmas piespiež mūs noklausīties visas viņu mājas lietas, ko viņas pārrunā pa mobilajiem telefoniem. Tad es saku - ja viņas neaizvērsies, es sākšu dziedāt. Viņa gan lūdz mani to nedarīt."

Slimnīcas pārstāvis atvainojies Hadsona kungam par to, ka personāls uz viņa zvanu nereaģēja ātrāk: "Mēs vēlam Džordžam visu to pašu labāko un atvainojamies, ka neatbildējām uz viņa zvanu ātrāk."

LETA