Dānijas prostitūtas bez maksas piedāvāsies ANO klimata samita delegātiem
Pasaulē
2009. gada 7. decembris, 08:04

Dānijas prostitūtas bez maksas piedāvāsies ANO klimata samita delegātiem

Jauns.lv

Dānijas prostitūtas piedāvās savus pakalpojumus par brīvu klimata pārmaiņām veltītā ANO samita delegātiem, kas no 7. līdz 18.decembrim notiks Kopenhāgenā.

Par to paziņoja Dānijas seksa darbinieku aizsardzības asociācija. Asociācijas pārstāve Suzanne Mellere sacīja, ka šis piedāvājums ir protests pret Kopenhāgenas mērijas iniciatīvu, kura vērsta pret prostitūciju.

Pēc mērijas iniciatīvas Kopenhāgenas viesnīcās tiek izplatītas pastkartes ar aicinājumu "Esiet ilgtspējīgi: nepērciet seksu". Mērija arī nosūtījusi vēstules viesnīcu menedžeriem ar aicinājumu veikt pasākumus, lai novērstu prostitūtu tikšanos ar klientiem šajās viesnīcās.

Prostitūtas, kuru darbība Dānijā ir legāla, nekavējoties reaģēja uz šo iniciatīvu. "Visiem delegātiem, kas ieradīsies Kopenhāgenā uz pasaules klimata samitu, būs iespējams izmantot šīs pastkartes kā maksājuma līdzekli [par seksuālajiem pakalpojumiem] pēc pieteikšanās mūsu interneta vietnē," sacīja Mellere.

"Mēs negaidām, ka daudzi delegāti [izmantos šo piedāvājumu], bet gribam protestēt pret to, ko mēs uzskatām par diskrimināciju," sacīja Mellere. Viņa piebilda, ka piedāvājums būs spēkā šī samita laikā.

Kopenhāgenas samitā pasaules valstīm paredzēts vienoties par to, kā tiks ierobežota siltumnīcefektu izraisošo gāzu nonākšana atmosfērā pēc 2012.gada, kad beigs darboties Kioto protokols, kas to regulē pašlaik.

BNS


Tēmas