Pasaulē
2009. gada 13. decembris, 09:39

Starp Kopenhāgenā aizturētajiem demonstrantiem ir arī Jura Kažas dēls

Jauns.lv

Starp 400 personām, kuras sestdien aizturēja Kopenhāgenas policija, sākoties nekārtībām pēc demonstrācijas Dānijas galvaspilsētā sakarā ar globālo klimata konferenci ir arī vismaz viens latvietis, Zviedrijas pilsonis Nīls Kaža.

Kā aģentūru LETA informēja Kažas draudzene Līna Tērnbluma, Kaža uz Kopenhāgenu devies kopā ar domubiedriem no kādas nelielas kreisas zviedru partijas, tomēr nekārtībās neesot piedalījies.

"Viņi ņēma ciet visus, jo daži no pūļa bija metuši akmeņus," stāstīja Tērnbluma stāstīja.

Kā liecina Tērnblumas rīcībā esošā informācija, demonstrantus, pret kuriem netiks izvirzītas apsūdzības, aizturēs ne vairāk kā 12 stundas un viņa cer, ka Kaža atgriezīsies Stokholmā jau svētdienas vakarā. Tērnblumai un N.Kažam ir sešus mēnešus vecs dēls.

N.Kaža ir Latvijā pazīstamā žurnālista Jura Kažas dēls. Arī N.Kažas brālis Dāvis Kaža sestdien atradies Kopenhāgenā, taču aģentūrai LETA ar viņu sazināties neizdevās.

Kā ziņots, sestdien vides aktīvistu organizētās demonstrācijas laikā Kopenhāgenā aptuveni 300 melnā tērpti jaunieši sestdien sākuši ar akmeņiem dauzīt skatlogus, izsaucot asu policijas reakciju, no notikuma vietas ziņo aģentūras AFP korespondents.

Kopējais demonstrācijas dalībnieku skaits sasniedza 30 000.

Kā ziņots, sestdien Dānijas galvaspilsētas centru piepildīja vides aizstāvji un tā sauktie antikapitālisma aktīvisti, lai dotos sešus kilometrus garajā gājienā uz ANO klimata konferences norises vietu.

"Mēs [demonstrantu] skaitu lēšam uz aptuveni 30 000, taču tas ir tikai novērtējums" AFP sacīja kāda policijas amatpersona. Savukārt dāņu televīzijas kanāls TV2 demonstrantu skaitu lēsa no 30 000 līdz 100 000.

LETA


Tēmas