Pasaulē
2009. gada 13. decembris, 17:03

Kopenhāgenā ar elektriskajām mašīnām iezīmēs oglekļa dioksīda formulu

Jauns.lv

"CO2 E-Race" pasākumu sērijas laikā šodien Kopenhāgenā, izmantojot elektromobīļus, tiks iezīmēta ķīmiskās formulas oglekļa dioksīda (CO2) karte.

Šāda CO2 karte šā gada novembrī tika veiksmīgi izveidota Rīgā un tagad šis pasākums tiks īstenots arī Dānijā, aģentūru LETA informēja projekta rīkotāju pārstāve Laine Cekule.

Kopenhāgenas CO2 karti veidos gandrīz 100 elektriskās automašīnas, un tāpat kā Rīgā pasākuma laikā skatītājiem būs iespējams vērot kartes veidošanu uz pilsētas centrā izvietota ekrāna. Kartes veidošanas laikā Kopenhāgenas iedzīvotāji varēs fotografēt braucošās elektriskās automašīnas un lejupielādēt savus attēlus interneta saitē "Google Maps", kur tās parādīsies Kopenhāgenas kartē. Visu pasākuma norisi varēs vērot arī "CO2 E-Race" pasākuma mājaslapā "www.co2-e-race.blogspot.com".

No 7.decembra Kopenhāgenā norisinās ANO Klimata konference "COP 15", kuras laikā pasaules valstu pārstāvji cenšas panākt starptautisku vienošanos par klimata pārmaiņu mazināšanu. Saistībā ar šo konferenci tiek veidoti arī dažādi mākslas pasākumi, to skaitā arī "CO2 E-Race", kas mudina cilvēkus pievērst uzmanību klimata izmaiņām un meklēt tām risinājumus.

"CO2 E-Race" pasākumus Kopenhāgenā organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Kopenhāgenas un Frederiksbergas domēm un Dānijas Rūpniecības konfederāciju.

"CO2 E-Race" Rīgas pasākumu sērijas kulminācija būs aprīlī, kad notiks elektrisko automašīnu sacensības Biķernieku trasē, kā arī šo automašīnu parāde, kas Rīgā notiks 11.novembra krastmalā un uz Rīgas tiltiem.


LETA

Tēmas