Pasaulē
2009. gada 15. decembris, 10:17

Dānijas policija aizturējusi vairāk nekā 200 demonstrantus

Jauns.lv

Dānijas policija pirmdien, izmantojot asaru gāzi, aizturējusi 210 demonstrantus, kas bija aizdedzinājuši pašu uzceltās barikādes, informēja likumsargi.

Protestētāji ar degbumbām apmētāja kārtībsargus, kuri centās apdzēst liesmas. Tādēļ policija ar suņiem iegāja Kopenhāgenas Kristiānijas rajonā, kur aizturēti 210 demonstranti, apstiprināja likumsargu pārstāvis Henriks Sūrs.

"Mēs iegājām Kristiānijā, lai sodītu cilvēkus, kas bija uzcēluši barikādes, tās aizdedzinājuši un apmētāja mūsu policistus ar degbumbām," viņš atklāja.

Kristiānija jeb Kopenhāgenas "brīvvalsts" ir viena no populārākajām vietām Dānijas galvaspilsētā. Kopiena atrodas pirms aptuveni 300 gadiem būvēta aizsardzības forta vietā aptuveni 35 hektāru lielā teritorijā starp aizsarggrāvi un jūras līci. Pirmdienas vakarā liels skaits vides aktīvistu, kas ieradušies Dānijas galvaspilsētā, lai paustu savu nostāju ANO klimata samita laikā, tur rīkoja pasākumu.

Kā televīzijas kanālam "TV2 News" atklāja kāds aculiecinieks, policija bloķējusi visas rajona ieejas un teltī, kur notika pasākums, ielaidusi asaru gāzi.

Aizturētie cilvēki nogādāti autobusos un pēcāk aizvesti uz Kopenhāgenas pievārtē samita laikam īpaši izveidoto īslaicīgās aizturēšanas centru.

Policija pirmdien aizturējusi vēl 17 aktīvistus, kuri aptuveni 1000 cilvēku lielā pūlī pieprasīja robežu atvēršanu klimata bēgļiem.

LETA


Tēmas