Pasaulē
2009. gada 20. decembris, 12:11

Vašingtona ieputināta sniegā

Jauns.lv

ASV dienvidaustrumu piekrasti sestdien piemeklēja stiprs sniegputenis, kas pārklāja ar biezu sniega kārtu valsts galvaspilsētu Vašingtonu un daudzas citas pilsētas, apgrūtinot autosatiksmi un daudzviet pārtraucot elektroapgādi, vēstīja ASV plašsaziņas līdzekļi.

 Vašingtonā sniega biezums sasniedzis 46 centimetru un puteņa laikā redzamība samazinājusies līdz 200 metriem, vēsta vietējais meteodienests.

Sniegputenī gājuši bojā pieci cilvēki.

Sniegs uz laiku paralizēja pie Vašingtonas esošās Ronalda Reigana lidostas darbību. Daudzi avioreisi tika atcelti arī citās Vašingtonas apkaimes lidostās - Dalesa, Baltimoras un Ņuarkas lidostās.

Lai gan sabiedriskais transports darbojas neregulāri, ASV Senāts turpināja apspriest veselības aprūpes sistēmas reformu.

ASV gaisa spēku Endrjūsa bāzē tika īpaši attīrīts skrejceļš, lai uz tā varētu nolaisties lidmašīna, ar kuru ASV prezidents Baraks Obama atgriezās no Kopenhāgenā notikušā ANO samita par klimata pārmaiņām. Prezidenta delegācija pretēji ierastajai praksei devās no Endrjūsa bāzes uz Balto namu nevis ar helikopteru, bet ar automašīnām.

Visi Vašingtonas muzeji ir slēgti, un pilsētas centrā ir daudz slēpotāju. Ir atcelti daudzi vilcieni starp Vašingtonu un Bostonu, un Vašingtonas galvenā dzelzceļa stacija "Union Station" ir pilna ar pasažieriem, kas gaida stihijas beigas.

Nacionālā gvarde atbrīvo no sniega gūsta tajā iestrēgušos automobiļus. Aģentūra "Associated Press" ziņoja, ka apmēram 500 cilvēku ir izmitināti īpašās patversmēs.

BNS