Šorīt atkal spēcīga zemestrīce satricina Haiti. ACULIECINIEKU VIDEO
Pasaulē
2010. gada 20. janvāris, 14:07

Šorīt atkal spēcīga zemestrīce satricina Haiti. ACULIECINIEKU VIDEO

Jauns.lv

Trešdienas rītā pagājušās nedēļas zemestrīcē izpostīto Haiti skāris 6 balles spēcīgs pazemes grūdiens, ziņo ASV Ģeoloģiskais dienests (USGS).

Zemestrīces epicentrs atradies 9,9 kilometru dziļumā 59 kilometrus uz rietumiem no galvaspilsētas Portoprensas, kuru pirms astoņām dienām izpostīja 7 balles spēcīga zemestrīce, nogalinot no 100 000 līdz 200 000 cilvēku.

Vietējie iedzīvotāji ziņo, ka plkst.6.03 bija jūtamas nelielas vibrācijas, kurām sekoja īss, bet daudz spēcīgāks grūdiens.

Portoprensā esošie AFP reportieri ziņo, ka nav novērojamas jaunu bojājumu pazīmes, taču bijusi dzirdama brukšana, kas liek domāt, ka sagruvusi kāda iepriekšējā zemestrīcē cietusi ēka. Pēc reportieru teiktā, zemestrīce bija jūtama aptuveni desmit sekundes.

Aculiecinieka video:

Jau ziņots, ka traģiskās 12.janvāra zemestrīces upuru skaits sasniedzis 75 000 cilvēku, turklāt vēl 250 000 guvuši ievainojumus, pavēstīja Haiti valdība.

Jaunākie dati iekļauti Haiti Civilās aizsardzības departamenta ziņojumā, kurā cita starpā arī uzsvērts, ka nelaimē nokļuvušajai valstij ārkārtīgi nepieciešama pārtika, ūdens, medikamenti un pagaidu apmetnes, jo bez pajumtes palikuši aptuveni miljons cilvēku.

Jau ziņots, ka septiņas balles stiprajā zemestrīcē dzīvību varētu būt zaudējuši līdz pat 200 000 cilvēku.

Haiti zemestrīce ir nopietnākā humānā krīze, kādu pasaule pieredzējusi pēdējās desmitgadēs, pirms došanās uz katastrofas izpostītās valsts galvaspilsētu Portoprensu svētdien izteicās ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns.

Kasjauns.lv/LETA