Vācu armijas jauniesauktajiem liek ēst jēlas cūku aknas
Pasaulē
2010. gada 13. februāris, 11:55

Vācu armijas jauniesauktajiem liek ēst jēlas cūku aknas

Jauns.lv

Jauns skandāls vācu armijā: viens no kareivjiem iesniedzis sūdzību Bundestāgā, kurā aprakstījis pazemojošus vīrišķības pārbaudījumus, kā arī „jauniņo iesvētīšanas” rituālus Mittenvaldes pilsētiņā, netālu no Vācijas-Austrijas robežas.

Kareivjiem līdz nelabumam likuši dzert alkoholu, kā arī ēst jēlas cūku aknas. Neizpildot šos nosacījumus, pakāpties iekšējā hierarhijā neesot iespējams.

Iekšējās hierarhijas struktūra Bavārijas 223.bataljonā izveidojusies pagājušā gadsimta 80.gados. Kopš tā laika visi jauniesauktie triju mēnešu garumā pēc iesaukšanas spiesti mazgāt un vākt pēc vecākajiem kareivjiem.

Ja zaldāts vēlējies pakāpties pa „iekšējās hierarhijas pakāpieniem”, tad viņam jāiztur virkne pārbaudījumu. Arī sūdzību rakstījušais kareivis divu dienu garumā, paralēli militārā dienesta pienākumu pildīšanai, bijis spiests pildīt īpašus uzdevumus un dzert alkoholu lielos daudzumos.

Bez tam, kareivim lika ēst marinētas siļķes ar klijām, kas izraisījis vemšanu. Bet pirms sportisko pārbaudījumu iziešanas, kareivjiem savu vecāko biedru priekšā bijis jāizģērbjas pilnībā kailiem.

Kā raksta The Financial Times Deutschland, armijas vadība par šiem pārkāpumiem zinājusi, tomēr tos ignorējusi.

VIDEO: Bēdīgi slavena ar savu izturēšanos pret jauniesauktajiem, ir Krievijas armija. Plašsaziņas līdzekļos bieži ir runāts par krievu armijas sistēmu, kurā vadība pieļauj vecāko kareivju ņirgāšanos par jaunākajiem, apmaiņā pret kārtības nodrošināšanu armijā.

kasjauns.lv