Desmit labākie YouTube video
Pasaulē
2010. gada 31. marts, 07:00

Desmit labākie YouTube video

Jauns.lv

Globālais tīmeklis ir būtiski ietekmējis mūsu ikdienas paradumus un komunikācijas veidus, kļūstot par galveno izklaidētāju. Viens no lielākajiem interneta fenomeniem ir YouTube, kurā ik dienu tiek augšuplādēti tūkstošiem video, kas mūs informē par pasaulē notiekošo, šokē un smīdina.

Ik pa laikam tiek veidoti arī dažādi interneta video topi, kuros tiek apkopoti interesantākie un smieklīgākie. Šoreiz piedāvājam portāla The Time versiju par, viņuprāt, desmit labākajiem YouTube video.

10.

Kārtējā parodija par Hitlera dusmām. Šoreiz Hitlers ir vīlies par Apple iPad, kurš varēja kļūt par īstu revolūciju, tomēr savu trūkumu dēļ par tādu, visdrīzāk, nekļūs.

9.

Dramatiskais murkšķis. Neskatoties uz to, ka video ilgums ir 5 sekundes, to ir noskatījušies vairāk, nekā 19 miljoni cilvēku, padarot to par interneta klasiku. „Dramatiskais murkšķis” ir tāda tipa video, kādus varētu skatīties atkal un atkal.

­

8. Taustiņkaķis. Video ar kaķi, kurš spēlē sintezatoru varētu nešķist īpaši interesants. Bet, kad kāds YouTube lietotājs pievienoja šo video kāda cita muļķīga video nobeigumā, pievienojot tekstu „apspēlē viņu”, taustiņkaķis kļuva par absolūto sensāciju.

­

7. Par septīto labāko video The Time atzinis šo materiālu, kurā redzams kā tiek arestēts kāds students, kurš demokrātisko ASV senatoram Džonam Kerijam uzdeva jautājumu par to, kādas ir viņa saiknes ar bijušo ASV prezidentu Džordžu Bušu. Video redzams, kā sagūstītais students bļauj: „Ko es esmu izdarījis?” Video noskatījās vairāk nekā 4 miljoni cilvēku.

­

6. „Lieciet mierā Britniju”. Kriss Krokers veidoja regulārus videoblogus, kuros stāstīja par to, kāda ir viņa ikdiena, esot atklātam gejam. Bet pēc tam, kad viņš publicēja sirdi plosošu aizstāvības runu Britnijai Spīrsai, viņš uzreiz kļuva par interneta slavenību. „Visiem, kuriem ir problēmas ar Britniju, būs darīšanas ar mani”, raudot savā video kliedza Kriss. Diemžēl līdz ar iegūto slavu, viņam nācās saskarties arī ar draudiem un homofobisku attieksmi.

­

5. Rikrollings. Joks ir šāds: jums tiek atsūtīts e-pasts ar saiti uz kādu mājaslapu, kurā tiek solīts kaut kas intriģējošs. Bet kad jūs noklikšķinat saiti, vienīgais, ko saņemat ir Rika Ešlija 1987.gada videoklipu dziesmai „Never gonna give you up”. 2008.gadā šo joku aizsāka interneta forums 4Chan un drīzumā tas izplatījās kā sērga. Par laimi Ešlijam ir laba humora izjūta un viņš savu hitu izpildīja šā gada Meisijas Pateicības dienas parādes laikā, ASV.

­

4. „Here it goes again” ir grupas OK GO! Videoklips, kurš internetā kļuva tik populārs, ka to pamanīja pat Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā 2007.gadā. Video populārs kļuva savas neierastās horeogrāfijas dēļ, kas tiek izpildīta uz skriešanas trenažieriem.

­

3. Deivids pēc zobārsta apmeklējuma. Video redzams anestēzijas līdzekļu varā esošais septiņus gadus vecais Deivids Devors. Bērna dīvainās uzvedības dēļ šo video noskatījās vairāk nekā 57 miljoni cilvēku.

­

2. Dejas evolūcija. Iedvesmojošais komiķis Džūds Leipijs 6 minūtēs demonstrē dejas evolūciju. Video noskatījušies vairāk nekā 138 miljoni cilvēku.

1. „Čārlijs iekoda man pirkstā”. Šo video noskatījušies 170 miljoni cilvēku, padarot to par visskatītāko YouTube video. Čārlija video autori nekad nebūtu iedomājušies, ka šis video kļūs tik slavens.

­

kasjauns.lv

­­­­­­­­­